- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bugetul pentru anul 2024 este unul echilibrat! Programele Naționale vor putea fi înaintate: „Permite Ministerului Dezvoltării de a continua toate programele naţionale pe care le avem.”

13 Dec, 20:22 • Oprea Alina
Adrian Veștea, Ministrul Dezvoltării, a făcut precizări cu referire la bugetul pentru anul 2024! Acesta a menționat că Programele Naționale vor putea fi înaintate în continuare datorită unui buget echilibrat!
Bugetul pentru anul 2024 este unul echilibrat! Programele Naționale vor putea fi înaintate: „Permite Ministerului Dezvoltării de a continua toate programele naţionale pe care le avem.”

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a declarat, în decursul zilei de miercuri, că bugetul instituției pentru anul 2024 este unul echilibrat, care va permite Ministerului Dezvoltării de a continua toate programele naționale pe care le au.

”Consider că este un buget echilibrat, un buget care permite ministerului Dezvoltării de a continua toate programele naţionale pe care le avem”, a comunicat Ministrul Veştea, conform bugetul.ro.

Ai putea fi interesat și de: O nouă lege importantă din 2024! Orele suplimentare nu se mai plătesc, iar voucherele nu se mai acordă unor categorii de bugetari

Bugetul aferent anului 2024 – echilibrat

Ministrul Dezvoltării a prezentat proiectele pe care instituția le derluează. Acesta a mintit că Programul Național de Consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, conform legii 212/ 2022 unde în trecut au avut un buget de 2.300.000lei iar în prezent au o alocare de 200 de milioane de lei.

Buget 2024
Buget 2024

”Avem un alt program naţional pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe şi aici avem un buget care creşte de la 61,5 milioane, anul trecut a 100 de milioanede lei.

De asemenea avem Programul national de construcţii de locuinţe sociale, unde de asemenea anul trecut am avut un buget de 197,5 milioane de lei iar în prezent avem o alocare bugetară de 250 de milioane de lei, programul national de investiţii în şcoli sigure şi sănătoase, este un program care este la început de drum. Anul acesta avem o alocare de 100 de milioane de lei”, a declarat Ministrul, potrivit sursei citate.

De asemenea, Ministrul Dezvoltării a făcut referire și la Programul Național de Investiții pentru consolidarea spitalelor și un alt program prin care vor reabilita din punct de vedere seismic spitalele din România.

”De asemenea avem un program national prin care expertizăm clădirile publice cu risc seismic iar aici venim în sprijinul celor care doresc să-şi întocmească documentaţiile pentru a deveni eligibili”, a arătat Veştea, precizând că are o alocare de 20 de milioane de lei, conform sursei citate.

Despre programul national de investiţii Alghel Saligny, Ministrul a arătat că anul trecut a avut un buget de un buget de 2,2 miliarde şi în prezent au ajuns la un buget de 5,6 miliarde de lei.

”Putem spune că începem anul bugetar cu alocări la toate programele şi la toate capitolele bugetare care permit Ministerului Dezvoltării o funcţionare eficientă”, a mai comunicat Veştea, conform celei citate.

Ai putea fi interesat și de: Nicoale Ciucă a confirmat! Bugetul pentru anul 2024 a fost pus în transparență decizională!