- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bulgaria oferă speranțe României cu privire la aderarea la Spațiul Schengen: „La sfârşitul anului, ne-am putem felicita cu un rezultat pozitiv privind Schengen.”

01 Dec, 16:34 • Oprea Alina
Spațiul Schengen reprezintă o problematică ce nu își mai găsește rezolvarea de foarte mult timp pentru România și Bulgaria, iar în acest moment, din ultimele declarații oferite de Prim-Ministrul Bulgariei, reiese faptul că acesta dă speranțe României cu privire la aderarea la Schengen!
Bulgaria oferă speranțe României cu privire la aderarea la Spațiul Schengen: „La sfârşitul anului, ne-am putem felicita cu un rezultat pozitiv privind Schengen.”

Nikolai Denkov, Prim-Ministrul Bulgariei, participă la controlul parlamentar care este desfășurat în Adunarea Națională de la Sofia. De asemenea, șeful executivului bulgar a răspuns tuturor întrebărilor care au fost adresate de către parlamentari la progresele Bulgariei în ceea ce privește situația admiterii la Spațiul Schengen.

Ai putea fi interesat și de: Românii au de pierdut tot mai mult din cauza neaderării la Schengen. Ștefan-Radu Oprea: „Fiecare Dacia Duster este cu 100 de euro mai scumpă”

Declarații Spațiul Schengen – Prim-Ministrul Bulgariei, Nikolai Denkov

„La sfârşitul anului, ne-am putem felicita cu un rezultat pozitiv privind Schengen. Aceasta este una dintre cele mai importante priorităţi pentru Bulgaria, pentru a putea depăşi o nedreptate care pune piedici afacerilor bulgare, cetăţenilor bulgari, care este asociată cu sute de milioane de pierderi în fiecare an.

Schengen
Spațiul Schengen

Ceea ce se poate face este să avem un plan clar legat de un program legislativ pe care îl adoptaţi în Adunarea Naţională, eforturi diplomatice din partea Mariei Gabriel (ministrul bulgar de externe, n.r.) şi o poziţie clară din partea Bulgariei, realizate prin intermediul meu, în calitate de prim-ministru, şi ministere, pentru a arăta că trebuie să fim în zona Schengen”, a comunicat Prim-Ministrul Bulgariei, conform publicației Focus, care a fost citată de Rador Radio România, conform știripesurse.

Nikolai Denkov a subliniat faptul că aderarea Bulgariei ar însemna avantaje atât pentru Țările de Jos, cât și pentru Austria, dar și pentru întreaga Uniune Europeană. Potrivit spuselor Prim-Ministrului, Bulgaria a demonstrat Comisiei Europene că a făcut progrese considerabile, astfel că a consolidat securitatea la frontierele externe ale Uniunii Europene și a făcut în așa fel încât să reducă și fluxul de migranți.

România se confruntă cu multiple probleme în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen, întrucât demersurile sunt îâncă în desfășurare, precum Bulgaria, însă există speranță ca aceste două state să adere în cel mai scurt timp posibil. Astfel, este nevoie ca Austria să nu își mai arate dorința de a nu accepta aceste două state în Spațiul Schengen.

Ai putea fi interesat și de: Încă o lovitură pentru țara noastră! Aderarea României la spațiul Schengen nu va mai fi pe ordinea de zi a ședinței JAI de la începutul lunii decembrie