- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bulgaria și România, din nou la coada Europei! Ambele țări au cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante

15 Dec, 15:30 • Bumbeneci Diana
România și Bulgaria sunt țările din spațiul european cu cea mai mică rată a locurilor de muncă vacante. Datele Eurostat au scos la iveală noi detalii nefavorabile pentru români.
Bulgaria și România, din nou la coada Europei! Ambele țări au cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante

România și Bulgaria sunt din nou la coada Europei. Rata locurilor de muncă vacante în trimestrul al treilea al acestui an a fost de 3,1% în zona euro și de 2,9% în Uniunea Europeană, cele mai mici valori ale acestui indicator înregistrându-se în Bulgaria (0,8%), România și Spania (ambele cu 0,9%), arată datele publicate joi de Eurostat, anunță Agerpres.

România și Bulgaria raportează cea mai mică rată a locurilor de muncă vacante

De partea cealaltă, statele membre cu cea mai ridicată rată a locurilor de muncă vacante în trimestrul al treilea au fost: Austria (5%), Belgia și Țările de Jos (ambele cu 4,9%).

Mai poți citi și: Ryanair suspendă mai multe zboruri din București, Sibiu și Suceava! Care sunt destinațiile unde românii care aveau bilete nu vor mai putea ajunge

Comparativ cu situația din trimestrul trei al anului trecut, rata locurilor de muncă vacante a crescut în 17 state membre. Cu toate acestea însă, rate locurilor de muncă vacante a scăzut în șapte state membre, inclusiv în România, de la 1% în T3 2021 până la 0,9% în T3 2022.

Potrivit informațiilor care au fost făcute publice de reprezentanții Institutului Național de Statistică încă din luna noiembrie a acestui an, numărul locurilor de muncă vacante a fost 45.300 în trimestrul trei al acestui an. Această cifră arată că locuri de muncă sunt în scădere cu 700 față de trimestrul anterior.

Mai mult, se pare că rata locurilor de muncă vacante estimată pentru trimestrul trei a fost 0,90%, mai mică cu 0,01 puncte procentuale față de trimestrul precedent. Comparativ cu același trimestru al anului 2021, rata locurilor de muncă vacante a scăzut cu 0,05 puncte procentuale, iar numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 2.000, se mai arată în informarea făcută de Institutul Național de Statistică.

Ai mai putea citi și: Creșteri între 34% și 45% pentru o categorie de pensionari! Budăi: „Astfel, în 2023, 2,3 milioane de pensionari vor avea creșteri ale veniturilor”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult