- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Burduja, optimist în ceea ce privește şansele sale la alegerile pentru Primăria Capitalei. „Bucureștenii vor un nume nou, iar eu corespund”

06 Mar, 23:24 • Fundeanu Madalina
Sebastian Burduja este sigur că va reuși să câștige alegerile pentru Primăria Capitalei. Iată care sunt noile declarații ale ministrului!
Burduja, optimist în ceea ce privește şansele sale la alegerile pentru Primăria Capitalei. „Bucureștenii vor un nume nou, iar eu corespund”

Sebastian Burduja este unul dintre posibilii candidați la Primăria Capitalei, post pentru care mai este evaluat şi fostul component al Generaţiei de Aur Ionuţ Lupescu, şi pentru care va mai candida actualul edil Nicuşor Dan, fiind posibilă şi o implicare în bătălia electorală a Gabrielei Firea.

În acest context, Sebastian Burduja a fost întrebat, în cadrul emisiunii difuzate de România TV, dacă i se pare corect ca PNL să aducă în procesul de sondare a preferinţelor electoratului un personaj din afara partidului, cum este Ionuţ Lupescu.

„Nu mă ocup eu de această sondare, dar stiu ca e un sondaj în derulare. Dar eu nu o iau personal, mi se pare o chestiune serioasă, ce trebuie luată în baza unor date.

Din punctul meu de vedere, la Primaria Generala trebuie un om politic asumat de un partid. Ai nevoie sa-ti incurajezi colegii, pe de alta parte, Primaria Generala depinde de multi alti jucatori care sunt politici. Depinzi de Guvern pentru buget, depinzi de primarii de sector, ca in cazul Negoita-Nicusor, unde pentru orgoliul lui Nicusor s-a stricat un lucru bun.

Partidele trebuie sa atraga oameni, sa-i creasca, iar eu mereu am facut un apel oamenilor de valoare sa vina in politica si sa dea ceva inapoi.”, a declarat ministrul Energiei.

Burduja crede în şansele sale la alegerile locale pentru Primăria Capitalei, chiar și în situația în care i-ar avea contracandidaţi pe Gabriela Firea, fost primar, şi Nicuşor Dan, actualul edil.

Te-ar putea interesa și: Când vor putea românii să-şi schimbe buletinul, permisul sau paşaportul cu aplicaţia unică. Guvernul schimbă complet legea în 2024! 

Sebastian Burduja, Primăria Capitalei
Sebastian Burduja, Primăria Capitalei

Burduja este sigur că va reuși să câștige alegerile pentru Primăria Capitalei

„Doua treimi din bucuresteni nu ii mai vor primar nici pe Firea, nici pe Nicusor. Apoi, ca profil, primul lucru e ca vor un nume nou, apoi sa fie cu pregatire, iar eu corespund.

Eu nu cred ca Bucurestiul trebuie sa se uite inapoi, ci inainte si departe, catre alte capitale europene. Nu cred ca bucurestenii au fost multumiti de Firea, de-aia i-au luat mandatul. Apoi, la Nicusor, e de ajuns sa ne uitam in jur: trafic blocat, se pierd ore intragi, in parcuri, in Herastrau, iti rupi gatul, nu e apa calda.”, a mai declarat acesta.

Sebastian Burduja a explicat şi de ce, la alegerile din 2020, PNL şi el personal l-au susţinut pe Nicuşor Dan.

„I-am dat sanse sa reuseasca, tot am sperat ca nu va fi o dezamagire, dar pana la urma este- I-am dat un decalog de lucruri simple, nu rachete. Ne-a raspuns in bataie de joc in ultima zi, se lauda cu unele lucruri facute de Gabriela Firea, cum ar fi achizitia de autobuze si troleibuze. E reteta dezastrului, e un haos orasul.

Cea mai mare problema in randul bucurestenilor, in sondaj, a iesit fenomenul drogurilor. Nu exista parinte care sa aiba un copil in scoli si sa nu se teama ca acesta va incerca drogurile.

Trebuie intarita politia locala. Sa stea polititsti in proximitatea scolilor. Doamna Armand a retras paza din scoli, Nicusor din proximitate. Unde se mai intampla acest fenomen? In toate casele parasite, atat de dragi lui Nicusor, care ar fi trebuit refacute. Celebrul exemplu Mita Biciclista arata ca exista si investitori seriosi, nu trebuie sa faca neaparat administratia din banii ei.

Mergem pe Magheru si ne uitam la blocul Ciclop, sa vedem cum arata.”, a spus Burduja.

Vezi și: „Brațul armat” al Guvernului! Marcel Ciolacu anunță înființarea instituției AMEPIP, ce va controla companiile de stat