- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bursa de Valori București a închis ședința de astăzi în creștere

14 Oct, 20:30 • Bumbeneci Diana
Bursa de Valori București a închis ședința de astăzi în creștere, după patru zile de ședințe în scădere. Valoarea tranzacțiilor s-a situat la 5,4 milioane de euro.
Bursa de Valori București a închis ședința de astăzi în creștere

Bursa de Valori București (BVB) a închis în creștere vineri. Creșterea de astăzi vine după nu mai puțin de patru ședințe consecutive de scădere, iar valoarea tranzacţiilor s-a situat la 26,5 milioane de lei (aproximativ 5,4 milioane de euro).

Bursa de Valori București a închis ședința de astăzi în creștere

Indicele principal BET s-a apreciat cu 1,18%, până la 10.670,83 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o creştere de 1,12%.

În același timp, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat cu un avans de 1,05%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a apreciat cu 1,33%.

Citește și: Bursa de Valori a închis în scădere ședința de astăzi

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în urcare cu 1,02 procente. De partea cealaltă, BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a consemnat un plus de 0,57%.

De altfel, indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a înregistrat o creştere de 0,96%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania, cu 3,6 milioane de lei. Au rumat titlurile Fondul Proprietatea, care au generat schimburi în valoare de aproape 2,3 milioane de lei, şi de cele ale OMV Petrom care au atins pragul neașteptat de 2,2 milioane de lei.

Evoluțiile cele mai semnificative ale zilei au fost raportate la acţiunile UCM Reşiţa (+14,11%), Condmag (+11,11%) şi Romcarbon (+10,63%).

De cealaltă parte, conform raportărilor de azi, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Chimcomplex (-3,74%), Altur (-1,79%) şi Biofarm (-1,74%).

Mai poți citi: Raluca Turcan dă vina pe supraimpozitarea muncii part-time pentru scăderea locurilor de muncă. Eu o consider o măsură greșită”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult