- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Burse 2024. Primarii se împrumută pentru a putea achita banii elevilor. Cuantum minim burse şcolare în acest an

27 Feb, 11:24 • Dobran Viorel
Burse 2024. Premiile elevilor de la școlile private și confesionale din sectorul 6, neplătite de la începutul anului școlar, au fost deblocate cu ajutorul unui credit.
Burse 2024. Primarii se împrumută pentru a putea achita banii elevilor. Cuantum minim burse şcolare în acest an

Burse 2024. Bursele elevilor de la școlile private și confesionale din sectorul 6 al Capitalei au fost deblocate de primărie și vor fi plătite în curând, după ce primăria va face de marți, 27 februarie, deschiderile de credite pentru acestea. Informația a fost transmisă de primarul Ciprian Ciucu la solicitarea Edupedu.ro. Bursele pentru elevii din învățământul privat și confesional nu sunt plătite la 6 luni de la începutul anului școlar.

BURSE școlare 2024. Cât este bursa socială și câți bani primesc elevii. Care sunt condițiile de acordare.

Astfel, elevii de la școlile private și confesionale din sectorul 6 sunt primii din București care vor primi banii de burse restante încă din noiembrie 2023. Pentru că banii de burse de la școlile private urmează traseul financiar „vechi”, adică trec pe la Consiliile locale înainte să ajungă la școli, ca anii trecuți, bursele pentru acești elevi nu au fost plătite până acum.

Burse 2024. Cuantumul minim al burselor: 

  • Bursă de excelenţă olimpică I: între 750 și 3000 lei
    Bursă de excelenţă olimpică II: 700 lei
    Bursă de merit : 450 lei
    Bursă socială: 300 lei
    Bursă pentru mame minore: 700 lei
    Bursă tehnologică: 300 lei

Burse 2024. Banii pentru elevii de la școlile de stat s-au plătit începând din noiembrie anul trecut și se plătesc lunar pe data de 15, prevede metodologia de acordare a burselor în anul școlar 2023-2024.

Burse 2024
burse

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că bursele nu au cum să fie plătite deocamdată pentru că nu au venit bani de la Guvern prin hotărâre de guvern (HG): „Noi am plătit premii care țin de primărie, mii de lei pentru elevii olimpici internațional. Bani de burse nu avem, ei întârzie de la Guvern, vin prin hotărâre și nu există. Altfel, alți bani nu avem cum să dăm elevilor”, a spus Negoiță pentru Edupedu.ro. Recent, Consiliul Local Sector 3 a aprobat prin HCL premii de câte 10.000 de lei pentru 21 de elevi olimpici internațional care vor fi premiați marți, 27 februarie, potrivit informațiilor Edupedu.ro.

Citește și: Burse 2024. Cine sunt elevii care pot primi 3.000 de lei pe lună de la stat

Nici elevii de la liceele militare nu au primit vreo bursă de la începutul anului școlar. Bursele acestora ar urma să fie plătite de Ministerul Apărării Naționale: Ministerul Educației vrea să modifice legea învățământului preuniversitar pentru a debloca plata – detalii aici.

Bursele elevilor de la școlile private au fost deblocate  recent. Ministerul Educației a transmis că primăriile „sunt în măsură” să le dea bursele elevilor din școlile private, fără să mai fie nevoie de vreun alt act normativ.