- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Burse generoase de 5.000 de euro pentru profesori! Industria IT pune la cale un proiect pentru noile tehnologii și metode inovatoare pentru predare

16 May, 18:51 • Constantin Cristina
Industria IT pregătește un nou proiect pentru profesori pentru a le ușura munca. Este vorba de noile tehnologii și metodele inovatoare de predare pe care le pot folosi cadrele didactice în programa universitară.
Burse generoase de 5.000 de euro pentru profesori! Industria IT pune la cale un proiect pentru noile tehnologii și metode inovatoare pentru predare

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) lansează cea de-a șasea ediție a programului Bursele ANIS, fiind adresate profesorilor tineri care se pot folosi de tehnologiile noi și metodele inovatoare de predare, a informat economedia.ro.

Vezi și: Roboți în spitale, supraveghere și securitate! Politehnica București împreună cu Lightning-Net vor construi noi tehnologii

Burse generoase de 5.000 de euro pentru profesori

Acest tip de burse vin în ajutorul profesorilor tineri care sunt deschiși la noile trenduri în tehnologie și pe care le pot aplica în cadrul cursurilor sau laboratoarelor din programa universitară.

Noutatea acestei ediții vine la pachet cu acceptarea candidaturilor din partea doctoranzilor, pe lângă cele ale titularilor de curs și asistenților universitari, menționează organizatorii. Proiectele selectate la finalul perioadei de evaluare vor beneficia fiecare de câte o bursă de 5000 de euro.

De asemenea, programul se lansează pe 16 mai, iar o sesiune online de informare pentru cei care vor să aplice va avea loc pe 7 iunie 2023. Scopul evenimentului online este de a clarifica toate aspectele participării la Bursele ANIS 2023 astfel încât un număr cât mai mare de cadre universitare și doctoranzi să își poată înscrie proiectele.

  • Începerea perioadei de aplicare pentru burse: 1 septembrie 2023
  • Gala Bursele ANIS – noiembrie 2023
burse profesori
burse profesori

„Faptul că am ajuns la cea de-a șasea ediţie a programului Bursele ANIS demonstrează că iniţiativa noastră a fost nu doar bine primită de mediul universitar, care are nevoie de sprijin permanent pentru a pregăti optim viitorii angajați ai industriei noastre, dar a avut impact puternic și la nivelul companiilor IT.

Ne bucurăm să avem deja susținerea unor companii importante din industrie încă de la lansarea acestei noi ediții a programului. Prin astfel de programe, ANIS depune toate eforturile pentru a contribui la creșterea competitivității companiilor IT din România, prin asigurarea unei viitoare forțe de muncă bine pregătită, la curent cu cele mai noi tehnologii. Universitățile au dificultăți mari să recruteze, să formeze și să păstreze profesori tineri, și pe de altă parte materiile pe care aceștia le predau studenților trebuie frecvent actualizate cu avansul tehnologic rapid din ultimii ani”, a declarat Corina Vasile, Director Executiv ANIS.

În 2023, programul Bursele ANIS propune următoarele 7 categorii la care candidații pot înscrie proiecte:

  • Big Data
  • Cybersecurity
  • Artificial Intelligence/Machine Learning
  • Virtual Reality
  • Blockchain
  • Internet of Things
  • Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţi non-IT)

Pentru a putea participa, profesorii trebuie să nu depășească vârsta de 40 de ani, trebui să fie titulari de curs, asistenți universitari sau doctoranzi și să integreze în cursurile și laboratoarele din anul universitar 2023-2024 tehnologii și metode inovatoare de predare.

Înscrierile se pot face între 1-24 septembrie, apoi candidații vor fi selectați și vor avea un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar în luna noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate în cadrul Galei Burselor ANIA 2023.

Alte articole: Cutremur pe piața de IT din România: Oracle se pregătește să concedieze 184 de salariați! Gigantul IT justifică decizia prin „implementarea noii strategii globale” și la nivelul țării noastre