- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Burse suplimentare pentru 30.000 de elevi! Ministerul Educației vine cu cele mai bune vești pentru aceștia

10 Mar, 20:16 • Fundeanu Madalina
Acești elevi vor primi burse suplimentare! Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației.
Burse suplimentare pentru 30.000 de elevi! Ministerul Educației vine cu cele mai bune vești pentru aceștia

Ministerul Educației a aprobat lista campionatelor naționale de sporturi olimpice organizate în anul 2024 de federațiile de profil și lista prin protocol cu Agenția Națională pentru Sport. Conform legii Educației, pot obține burse de merite elevii premiați cu medalii de aur în acest an, la campionatele organizate de federațiile de baschet, handbal, kaiac-canoe, gimnastică, tenis, volei etc., potrivit Bugetul.ro.

Elevii care vor primi burse suplimentare

Legea Educației în vigoare 198/2023, articolul 108, alineatul 16 prevede următoarele:

„Printre beneficiarii burselor de merit se numără de drept elevii care au obținut premiul I la concursurile școlare naționale recunoscute de Ministerul Educației, dacă acestea nu au fost finanțate de Ministerul Educației, câștigătorii medaliilor de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice, precum și alte categorii de elevi cu performanțe educaționale”.

Lista a intrat în vigoare la data de 6 martie 2024. Anunțul despre semnarea protocolului Ministerul Educației – Agenția Națională pentru Sport a fost făcut joi, 7 martie. Lista care prevede metodologia-cadru de acordare a burselor în acest an școlar a venit la limita de de 6 luni de la data intrării în vigoare.

Citește mai multe știri: Economistul Nouriel Roubini, avertisment major! Alegerile prezidențiale din SUA aduc cea mai mare amenințare a anului 2024! 

burse elevi
burse elevi

Potrivit unui calcul realizat de Edupedu.ro, 6 luni începând din 8 septembrie 2023 înseamnă 6 martie 2024.

„(2) Lista campionatelor sportive școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației va fi aprobată prin protocol între Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport, în maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei metodologii; bursele de excelență olimpică I acordate în baza protocolului de mai sus se vor acorda începând cu anul școlar 2024-2025, în condițiile prezentei metodologii”, prevede la articolul 6 metodologia aprobată prin ordinul de ministru 6.238/2023.

Mai mulţi bani pentru această categorie de elevi

La nivelul Sectorului 2, se estimează că 9.383 de elevi vor beneficia de burse şcolare, fondurile necesare pentru suplimentarea lor fiind de 6.634.000 lei.

În şedinţa de Consiliu Local a Primăriei sectorului 2, din luna noiembrie,s-a decis:

  • Suplimentarea burselor de merit, pentru fiecare elev care va obţine media 10, cu suma de 150 lei. Valoarea totală se va menţine la suma totală de 600 de lei pe lună.
  • Suplimentarea burselor sociale cu 200 lei, valoarea totală menţinându-se la suma totală de 500 de lei pe lună pentru fiecare elev.

Vezi și: Incredibil! Suma colosală de bani pe care a primit-o o femeie după ce a mințit că a născut 5 copii