- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Busworld Europe a întâmpinat România! Ce oraș ne-a reprezentat

09 Oct, 20:33 • Oprea Alina
Busworld, cea mai mare expoziție de autocare și autobuze are loc în perioada 7-12 Octombrie 2023, eveniment la care și Automecanica Mediaș va prezenta propria producție!
Busworld Europe a întâmpinat România! Ce oraș ne-a reprezentat

La Bruxelles, Busworld, Automecanica Mediaș prezintă un model de autobuz electric, produs în România. În planurile companiei se află, pe lângă autobuzele electrice, producția de tramvaie, trenuri electrice și trenuri de metrou.

Citește mai multe despre: S-a decis! De când vor putea circula românii cu metroul direct la Aeroportul Otopeni. Sorin Grindeanu: „Sunt convins că acest proiect va fi unul de succes”

Busworld, Belgia, 2023

Automecanica Mediaș la Bruxelles

În această perioadă se desfășoară Busworld la Bruxelles, iar producția de la Mediaș are șansa, anul acesta, de a-și prezenta activitatea. Aceasta prezintă prototipul său de autobuz electric și are în plan să producă și trenuri, tramvaie și trenuri speciale de metrou.

”Familia de autobuze din portofoliul Automecanica conține toata gama de lungimi de la 6 la 18 metri.”,  a declarat președintele companiei Automecanica Mediaș, conform Economica. 

Andrei Scobioală și-a construit foarte bine strategia și a plănuit-o pe termen scurt și mediu, astfel: în 2024 va veni cu prototip de tramvai, în 2025 cu prototip de tren de ușoară viteză, iar in 2026 cu prototip de tren de metrou.

Ce este Busworld?

Busworld se desfășoară la Bruxelles, Belgia și este cea mai mare expoziție destinată autobuzelor și autocarelor și are loc în perioada 7-12 Octombrie 2023, fiind la ediția cu numărul 50. Peste 500 de participanți vor primi aproximativ 40.000 de vizitatori pe parcursul celor șase zile de eveniment.

Citește mai multe despre: Americanii uimiți de metroul din Capitală! Turiștii au făcut un experiment: ce poți face cu 100 de lei. „O altă zi și un alt leu”