- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cadourile de Crăciun, un lux pentru români! Bugetul pe care o familie îl alocă în acest an pentru darurile de sub brad, mai mic față de cel din 2022

07 Dec, 21:11 • Cornel Ghimeșan
De la un an la altul cadourile de Crăciun sunt din ce în ce mai scumpe. 2023 a fost un an foarte greu din punct de vedere financiar pentru români, iar apropierea sărbătorilor de iarnă pune o presiune și mai mare pe bugetul familiilor.
Cadourile de Crăciun, un lux pentru români! Bugetul pe care o familie îl alocă în acest an pentru darurile de sub brad, mai mic față de cel din 2022

Cadourile de Crăciun, un lux pentru români! Un studiu realizat de ClubulCopiilor arată că bugetul pe care românii îl alocă în acest an pentru cadourile de Crăciun este mult mai mic față de cel de anul trecut.

Citește și Decembrie, luna cadourilor și a vânzărilor record. Creștere de 28% față de media lunară

Cadourile de Crăciun, un lux pentru români!

Potrivit ClubulCopiilor, bugetul mediu în materie de cadouri pentru un copil este în acest an de 195 de lei. Experții care au realizat acest studiu spun că suma poate fi influențată semnificativ de numărul de copii dintr-o casă și variază de la 217 lei pentru familiile cu un copil până la 137 de lei de copil în cazul căminelor cu trei copii, scrie playtech.ro.

Față de anul trecut, bugetele sunt neschimbate pentru aproximativ 60% dintre românii din mediul urban, însă, din păcate, pentru un sfert dintre ei bugetul s-a diminuat de la an la an. Situația este și mai dramatică pentru românii care locuiesc la țară. Astfel, doar 14% dintre români suplimentează bugetul de cadouri.

Și în acest an, jucăriile sunt pe primul loc în topul preferințelor părinților în materie de cadouri cu 64%. Pe locul doi se află cărțile cu 50%, iar pe locul trei se află jocurile cu 48%.  Hainele și accesoriile vestimentare au 42 de procente, în timp ce dulciurile, 38%.

Studiul a mai scos la iveală faptul că că sunt și cazuri în care preferințele copiilor se aliniază destul de bine cu cele ale părinților, cu mici excepții. Astfel, aproximativ 13% dintre ei visează la un animal de companie și 8% speră la bani.

În 2023, bugetul pentru cadourile de Crăciun este de aproximativ 1.000 de lei pe familie, bani care se reflectă în 6-7 cadouri. Interesant este faptul că față de anii precedenți, părinții încep să le ofere cărți copiilor de la vârste din ce în ce mai fragede. Chiar și de la doi ani, sacul Moșului ascunde jucării, jocuri și cărți.

Cu toate acestea, jucăriile rămân opțiunea preferată pentru cadouri ale părinților, reflectând astfel importanța lor în cultura cadourilor de Crăciun pentru copii, dar e important că părinții îi familizează pe cei mici cu cititul și cărțile.

Citește și Rompetrol atrage atenția clienților cu o ofertă de nerefuzat! Cadouri pentru toți cei care alimentează cu benzină sau motorină de la ei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult