- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cadrele medicale amenință cu greva japoneză în 7 iunie! Sindicaliștii de la Sanitas nu vor întrerupe activitatea

31 May, 17:09 • Constantin Cristina
Sindicaliștii de la Sanitas anunță că sunt pregătiți de o grevă japoneză în instituțiile publice de sănătate și asistență socială, însă fără a întrerupe activitatea.
Cadrele medicale amenință cu greva japoneză în 7 iunie! Sindicaliștii de la Sanitas nu vor întrerupe activitatea

Sindicaliștii de la Sanitas amenință că vor declanșa o grevă japoneză în spitale începând cu data de 7 iunie, dar nu se vor opri din activitate, până când nu vor primii revendicările meritate, a anunțat, miercuri, Federația Sanitas, într-o postare de pe Facebook.

Citește și: Proteste pe bandă rulantă! Sindicatele din Sănătate se pregătesc de grevă generală începând cu 1 iulie

Cadrele medicale amenință cu greva japoneză în 7 iunie! Sindicaliștii de la Sanitas nu vor întrerupe activitatea

„Consiliul Naţional a decis că Sanitas va menţine o presiune continuă asupra autorităţilor decidente, ca avertisment că membrii noştri nu mai acceptă amânări sau soluţii parţiale la revendicările sistemelor de sănătate şi de asistenţă socială, astfel: continuarea referendumului în rândul membrilor noştri de sindicat referitor la desfăşurarea acţiunilor de protest; 7 iunie – declanşarea grevei japoneze în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială, grevă fără întreruperea activităţii până la rezolvarea revendicărilor Sanitas; continuarea negocierilor cu factorii de decizie”, au scris reprezentanții Sanitas pe Facebook.

Mai mult, sindicaliștii vor analiza permanent stadiul implementării soluțiilor asumate de partea guvernamentală și stabilirea tipului și a calendarului de acțiuni ce se impun în raport cu analize obținute.

Liderii Sanitas județeni care au fost prezenți în numele celor peste 100.000 de membri de sindicat din sănătate și asistență socială, la ședința Consiliul Național din data de 31 mai, au analizat cu deplină atenție negocierile din ultimele zile purtate de echipa federației din sănătate cu premierul Ciucă și Marcel Ciolacu, inclusiv Alexandru Rafila.

greva Sanitas
greva Sanitas

 

Așadar, Consiliul Național au găsit soluții pentru rezolvarea problemei vizând deblocarea angajărilor în cele două sisteme; alocarea sumelor necesare pentru a asigura plata voucherelor de vacanţă pentru toţi angajaţii; adoptarea în perioada imediat următoare a unui act normativ care să asigure atingerea salariului de bază maxim prevăzut în Anexa II la Legea 153/2017 pentru toate categoriile de angajaţi din Sănătate şi Asistenţă socială.

Sindicaliştii mai solicită revizuirea ierarhiei pentru toate funcţiile din sănătate, implicit reaşezarea asistentului medical în grila de salarizare cuprinsă în noua Lege a salarizării bugetare; recunoaşterea rolului asistenţilor medicali în funcţionarea sistemului de sănătate publică se va regăsi în viitorul program de guvernare; finalizarea negocierilor şi semnarea CCM la nivelul sectorului de negociere colectivă Sănătate; garantarea menţinerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unităţile medicale din reţeaua CFR şi după ce acestea vor fi transferate la alte autorităţi.

Alte articole: Tăieri de salarii pentru unii angajaţi la stat. Sindicatele ridică din umeri: „În momentul de față, nu prea e nimic de făcut”