- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare. Tot ce trebuie să știe părinții. Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Educației

21 Mar, 15:05 • Cornel Ghimeșan
Ligia Deca, ministrul Muncii, a transmis că calendarul final de înscriere în clasa pregătitoare va fi publicat în Monitorul Oficial, împreună cu metodologia.
Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare. Tot ce trebuie să știe părinții. Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Educației

Ligia Deca, ministrul Educației, a mai precizat că, după publicarea documentelor în Monitorul Oficial, va exista un material cu principalele întrebări și răspunsuri legate de înscrierea copiilor la școală pentru a-i ajuta pe părinți.

Ligia Deca, ministrul Educației: „Vom pune la dispoziția tuturor celor interesați un material cu principalele întrebări și răspunsuri”

„Pentru a veni în sprijinul părinților și al tuturor celor implicați în procesul de înscriere, după publicarea documentelor în Monitorul Oficial vom pune la dispoziția tuturor celor interesați un material cu principalele întrebări și răspunsuri referitoare la înscrierea copiilor la școală.

De asemenea, în perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul fiecărui inspectorat școlar va fi disponibil un număr Telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor”, a transmis, miercuri, ministrul Educației.

Citește și Se investește în cea mai aglomerată linie de metrou. Marcel Ciolacu: „Este un proiect de aproape un miliard de lei”

Așadar, potrivit documentului, depunerea cererilor-tip de înscriere se face în perioada 11 aprilie – 14 mai, la unitatea de învățământ unde se solicită înscrierea copiilor.

Între 14 și 17 mai fi fi procesarea cererilor și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.

Între 20 și 27 mai va avea loc procesarea cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție pe locurile rămase libere.

Rezultatele urmează să fie anunțate în data de 28 mai.

În 29 mai va avea loc afișarea candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

În 30 mai are loc comunicarea procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile după prima etapă de înscriere.

Mai există și o a doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare, care începe din 31 mai și se încheie în 21 iunie, când vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Citește și Peste 1.000 de studenți merg în următoarea etapă a Future Jobs Cup, proiectul educațional lansat de TikTok și Școala de Valori în România

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult