- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Calendarul simulărilor pentru BAC a fost anunțat. Pe ce dată încep examenele

04 Mar, 13:15 • Lupu Alexandra
Vești de interes pentru elevii claselor a XII-a! A fost anunțat calendarul simulărilor pentru BAC din acest an.
Calendarul simulărilor pentru BAC a fost anunțat. Pe ce dată încep examenele

Ministerul Educației a anunțat calendarul simulărilor pentru BAC din acest an pentru elevii claselor a XII-a, susține kanald.ro. Pe lângă datele oficiale de începere a examenelor, reprezentanții au publicat modele de subiecte pentru fiecare disciplină. Materiile la care se organizează simularea probelor scrise sunt următoarele: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii care au studiat într-o limbă a minorităților naționale), istorie, matematică, fizică, chimie, informatică, biologie, geografie, economie, logică și argumentare, filosofie, sociologie și psihologie. Elevii susțin două dintre probe în funcție de profilul în cadrul cărora sunt înscriși, a treia fiind la alegere.

Calendar simulare BAC 2023

Simulările probelor de BAC sunt susținute în perioada 27-30 martie a acestui an. Ministerul Educației a anunțat că timpul de lucru pentru fiecare probă este de 3 ore, exact așa cum se întâmplă chiar și la examenul propriu-zis.

Rezultatele obținute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei instituții. Pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, se vor purta dezbateri în cadrul fiecărei clase, vor fi susținute ședințe cu părinții, dar mai ales, situația va fi discutată în consiliul profesorilor fiecarei unități de învățământ.

Vezi și: În ce constă proba la matematică la Bacalaureatul din 2023. Ligia Deca anunță schimbări

Pe site-ul www.edu.ro au fost publicate modelele de simulare pentru fiecare dintre cele 14 discipline. Durata fiecărei probe este de 3 ore, timp în care elevii claselor a XII-a pot răspunde fiecărei întrebări. În ceea ce privește examenul național de bacalaureat, acesta va avea loc în perioada 26 – 19 iunie a acestui an. Elevii claselor a XII-a se pot înscrie la prima sesiune între 29 mai și 2 iunie.

Calendarul simulărilor pentru BAC 2023
Calendarul simulărilor pentru BAC 2023

Evaluarea competențelor lingvistice (pentru limba română, maternă și de circulație internațională) și digitale se desfășoară între 12 și 21 iunie, urmată de probele scrise. Rezultatele vor fi afișate pe 3 iulie, până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul 12:00 – 18:00. Între 4 și 6 iulie vor fi publicate soluționările contestațiilor, iar în cele din urmă, pe data de 7 iulie sunt afișate rezultatele finale.

Citește și: Structura anului 2023 – 2024 va fi modificată. Elevii vor avea vacanță de Paște în 2024