- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când ar putea crește prețul la biletele pentru călătoriile cu transportul în comun. Viceprimar: „Ne dorim cu toţii un oraş pentru oameni, nu pentru maşini”

13 Dec, 15:58 • Cornel Ghimeșan
Creșterea prețului biletelor pentru călătoriile cu transportul în comun nu e oportună în acest moment, iar tariful actual e "rezonabil", spune viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.
Când ar putea crește prețul la biletele pentru călătoriile cu transportul în comun. Viceprimar: Ne dorim cu toţii un oraş pentru oameni, nu pentru maşini

Când ar putea crește prețul la biletele pentru călătoriile cu transportul în comun

„Bugetul Capitalei (…) va fi realizat după ce se realizează bugetul ţării. Până nu avem un buget naţional, nu putem discuta despre o proiecţie bugetară la nivel local. Referitor la creşterea tarifelor, dacă vă referiţi la transportul în comun, această decizie n-a fost discutată. (…) O asemenea decizie trebuie să fie asumată politic”, le-a spus jurnaliştilor Bujduveanu, la inaugurarea de către municipalitate a unei benzi dedicate transportului în comun pe Bulevardul Regele Mihai I.

Citește și Bani mai puțini pentru trei ministere din 2024. Cine pierde și cine câștigă la împărțirea fondurilor pe anul viitor

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, spune că tot mai mulți bucureșteni vor să folosească transportul în comun în locul mașinilor personale.

„Ne dorim cu toţii un oraş pentru oameni, nu pentru maşini. Asta înseamnă o calitate a vieţii. Am văzut ieri că a ieşit un studiu legat de calitatea vieţii în marile oraşe. Din păcate, la calitatea aerului Bucureştiul, faţă de acum 3 ani, nu s-a schimbat cu nimic. Doar 19% dintre bucureşteni spun că avem o calitate a aerului decentă în acest oraş, iar transportul în comun reprezintă o soluţie pentru asta, cu atât mai mult transportul electric”, a continuat Burduja.

Istrate Daniel, directorul general al STB, a spus că zilnic sunt 1,5 milioane de persoane care circulă cu autobuzele.

Citește și Locul de muncă plătit în România cu 3600 de euro net. Ce prevede jobul de inginer de machine learning

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult