- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Locul de muncă plătit în România cu 3600 de euro net. Ce prevede jobul de inginer de machine learning

13 Dec, 14:49 • Bumbeneci Diana
Un machine learning engineer câştigă între 2.400 şi 3.600 de euro net pe lună. Iată care sunt principalele atribuții ale postului său.
Locul de muncă plătit în România cu 3600 de euro net. Ce prevede jobul de inginer de machine learning

Un inginer de machine learning (ML) este un profesionist care proiectează, dezvoltă și implementează soluții bazate pe tehnologii de învățare automată. Acest rol implică utilizarea algoritmilor și modelelor de machine learning pentru a analiza datele și a face predicții sau decizii fără a fi explicit programat pentru acele task-uri.

Ce prevede jobul de inginer de machine learning

Inginerii de machine learning lucrează cu seturi mari de date, le prelucrează și le pregătesc pentru a fi utilizate în antrenarea modelelor.

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

job inginer de machine learning
job inginer de machine learning

Odată cu dezvoltarea şi avansarea tehnologiilor de inteligenţă artificială, a crescut şi cererea pentru experţi care să poată implementa şi să optimizeze modelele de învăţare automată în diverse domenii.

Astfel, machine learning engineer a devenit un rol esenţial în dezvoltarea şi implementarea aplicaţiilor bazate pe învăţare automată. Responsabilităţile jobului includ colectarea şi prelucrarea seturilor de date, dezvoltarea, antrenarea şi optimizarea modelelor de învăţare automată şi integrarea acestora în aplicaţii sau sisteme.

Un machine learning engineer lucrează adesea cu limbaje de programare precum Python, utilizează framework-uri precum TensorFlow sau PyTorch şi are cunoştinţe solide despre matematică şi statistici. Ofertele salariale variază între 2.400 – 3.600 euro net”, detaliază Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.

Calificările necesare pentru a deveni un inginer de machine learning includ cunoștințe solide de programare (de exemplu, în Python), înțelegerea matematică și a algoritmilor, precum și cunoștințe avansate în domeniul machine learning și învățare automată. De asemenea, abilitățile de rezolvare a problemelor și gândirea analitică sunt esențiale în acest domeniu în continuă evoluție.

Încă de la angajare, angajatorul oferă persoanei care va ocupa acest post o serie de beneficii extrasalariale. Este vorba despre tichete de masă, acces la traininguri şi cursuri de specialitate, posibilitatea de a lucra remote şi abonament clinici medicale private.

În prezent, 99 de posturi vacante pentru poziţia de machine learning engineer sunt disponibile pe platforma bestjobs.ro dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote, Bucureşti şi Piteşti.

Vezi și: De câți ani vechime ai nevoie pentru a primi o pensie de 6.000 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult