- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când începe vacanța de vară a elevilor? Detaliul schimbat de Ministerul Educației care îi nemulțumește pe hotelierii de pe litoral

24 May, 19:18 • Adrian Popovici
Hotelierii sunt nemulțumiți că vacanța de vară începe cu o săptămână mai târziu. Această întârziere și vremea rece din ultima perioadă ar putea să le reducă profiturile în acest an.
Când începe vacanța de vară a elevilor? Detaliul schimbat de Ministerul Educației care îi nemulțumește pe hotelierii de pe litoral

Vacanta de vară este așteptată cu mult entuziasm de către elevii și părinții din România, cu toate acestea, hotelierii de pe litoral nu împărtășesc același sentiment și asta din cauza unei schimbări făcute de către Ministerul Educației, notează Kanal D.

Mai exact, hotelierii și alți antreprenori de pe litoralul românesc se plâng de faptul că decizia Ministerului Educației de a pune vacanța de vară cu o săptămână mai târziu va avea un efect dezastruos asupra afacerilor lor. Mai exact, ei explică faptul că asta înseamnă că din această cauză vor avea un sezon mai scurt.

În plus, situația  hotelierilor este înrăutățită și de vremea rece din ultimele săptămâni care îi determină pe români să aleagă destinații din afara verii pentru vacanța de vară. Asta înseamnă că turiștii se vor îndrepta către destinații precum Grecia, Turcia, Italia și Egipt.

Trebuie luate în calcul și criticile cu privire la calitatea serviciilor de pe litoralul românesc în vacanța de vară, considerate inferioare în comparație cu alte țări. Guvernanții iau în calcul prelungirea sezonului estival pentru a sprijini turismul local.

Când începe vacanța de vară a elevilor. Detaliul schimbat de Ministerul Educației care îi nemulțumește pe hotelierii de pe litoral
Când începe vacanța de vară a elevilor. Detaliul schimbat de Ministerul Educației care îi nemulțumește pe hotelierii de pe litoral

Citește și: Prețurile de pe litoralul românesc, mai scumpe ca niciodată. Cât a ajuns să coste o doză de suc

Când intră elevii în vacanța de vară?

Ministerul Educației a anunțat că vacanța de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea cursurilor. Anul școlar 2-23-2024, cu o durată totală de 36 de săptămâni, a început pe 11 septembrie 2023. Trebuie precizat și faptul că a fost organizat în cinci module școlare, separate de vacanțe, structura fiind similară cu cea din anii precedenți.

Prima zi de școală a fost pe 11 septembrie 2023, începând  un modul care s-a încheiat pe 27 octombrie 2023, urmat de o vacanță de toamnă între 28 octombrie 2023 și 5 noiembrie 2023. Următorul modul s-a desfășurat între 6 noiembrie 2023 și 22 decembrie 2023, cu vacanța de iarnă între 23 decembrie 2023 și 7 ianuarie 2024.

treilea modul a început pe 8 ianuarie 2024 și s-a încheiat pe 9 sau 16 sau 23 februarie 2024, în funcție de decizia inspectoratelor școlare. Vacanța a urmat între 10 și 17 februarie 2024. Cel de-al patrulea modul s-a desfășurat între 19 februarie și 26 aprilie 2024, cu vacanța de primăvară între 27 aprilie 2024 și 7 mai 2024. Ultimul modul, care a început pe 8 mai 2024, se va încheia pe 21 iunie 2024, când elevii vor intra în vacanța de vară.

Citește și: Industria ospitalității de pe litoralul românesc se scufundă în 2024, după ce românii au fugit din țară pentru salarii mai mari: „Toți visează să plece afară”