- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când pică Floriile în 2023. Sărbătoarea are loc cu o săptămână înainte de Învierea Domnului

12 Mar, 23:01 • Lupu Alexandra
Floriile se sărbătoresc cu o săptămână înainte de Învierea Domnului. Iată ce tradiții și obiceiuri trebuie să respecte românii.
Când pică Floriile în 2023. Sărbătoarea are loc cu o săptămână înainte de Învierea Domnului

Floriile sunt marcate de multe tradiții și obiceiuri care trebuie să fie respectate de credincioși, susține spynews.ro. Sărbătoarea are loc cu o săptămână înainte de Învierea Domnului, mai exact, pe data de 9 aprilie.

Floriile în 2023

Floriile se sărbătoresc în acest an cu o săptămână înainte de Învierea Domului, mai exact, pe data de 9 aprilie. Paștele Ortodox va avea loc pe data de 16, iar Intrarea Domnului în Ierusalim se celebrează pe data de 2 a lunii menționate. Floriile sunt marcate de multe tradiții și obiceiuri pe care creștinii trebuie să le respecte. În acest fel, persoanele în cauză vor reuși să atragă prosperitatea și sentimentul de liniște în familie. În acest an, catolicii vor celebra mai devreme decât creștinii Intrarea Domnului în Ierusalim.

Citește și: Când pică Paștele ortodox și cel catolic. Ce zile libere vor avea românii

În sine, Floriile sunt cele care marchează acest eveniment. În ziua de 9 aprilie, este bine ca ramurile de salcie să fie puse la icoane, după ce sunt sfințite, având un rol important pentru alungarea spiritelor rele. Acest obicei i-a dat naștere altuia, care se referă la legarea ramurilor în jurul taliei, pentru a te feri de boli.

Floriile pică pe 9 aprilie în 2023
Floriile pică pe 9 aprilie în 2023

Peștele nu trebuie să lipsească de pe masa creștinilor, această tradiție reușind să contribuie la depășirea problemelor și a situațiilor mai dificile din viață. În ziua de Florii, fetele care nu sunt măritate trebuie să își scoată zestrea din dulap și să o lase la aerisit. În acest fel, ele își vor putea găsi alesul. Femeile care vor să se căsătorească trebuie să fiarbă apă și să se spele pe cap cu ea la miezul nopții, după ce pun busuioc în ea. Ulterior, apa trebuie pusă la rădăcinile unui copac, despre care se spune că va înflori mai repede decât trebuie.

Paștele este cu o săptămână mai târziu față de Florii. Pe data de 16 aprilie nu este bine să dormi, pentru că altfel vei atrage spiritele rele. În dimineața respectivă, este bine ca mâncarea pregătită să fie tămâiată înainte de a fi degustată.

Te-ar putea interesa și: Creștinii au devenit minoritari în Anglia și Țara Galilor. Aceștia reprezintă acum doar 46,2 % din populație, în timp ce 37,2% au spus că nu au nici o religie