- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când poţi accesa aplicaţia pentru depunerea cererilor de subvenţii APIA în 2024

19 Feb, 09:30 • Cornel Ghimeșan
APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) pregătește lansarea campaniei de depunere a cererilor pentru schemele de plată din acest 2024. Directorul general Ionuț Lupu, a anunţat că IPA Online va fi deschisă fermierilor începând cu sfârșitul lunii februarie.
Când poţi accesa aplicaţia pentru depunerea cererilor de subvenţii APIA în 2024

Când poţi accesa aplicaţia pentru depunerea cererilor de subvenţii APIA în 2024. Conform declarațiilor directorului general al APIA, Ionuț Lupu, aplicația IPA Online ar urma să fie deschisă pentru accesul fermierilor începând din data de 25 februarie. Aceasta va permite agricultorilor să intre în sistem și să-și deseneze parcelele pentru care vor solicita subvenții în anul 2024, pregătindu-se pentru momentul când va începe oficial campania de depunere a cererilor.

Când poţi accesa aplicaţia pentru depunerea cererilor de subvenţii APIA în 2024

„Noi am făcut o serie de discuții cu toți colegii din departamentul IT. Sperăm ca în jurul datei de 25 februarie, aplicația IPA Online să poată fi accesată de către fermieri. În momentul de față, vrem să stabilim exact data când se va deschide campania pentru anul 2024; nu o putem bate în cuie în momentul de față, mai avem de discutat cu ministrul agriculturii pe subiectul acesta, dar categoric facem toate eforturile ca IPA Online să fie disponibilă fermierilor încă din data de 25 februarie”, a declarat Ionuț Lupu, director general APIA, pentru AGRO TV.

Citeşte şi: Adrian Câciu, noi previziuni sumbre pentru 2024. „Recesiunea e la colțul României”

Deși data exactă de începere a campaniei de depunere a cererilor pentru anul 2024 nu este încă stabilită, este de așteptat să fie anunțată în curând după finalizarea discuțiilor cu ministrul agriculturii. Totuși, eforturile sunt concentrate în direcția de a face aplicația IPA Online disponibilă fermierilor încă din data de 25 februarie.

Citeşte şi: Anunțul momentului pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 1%, vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 80%”

Este important de menționat că, în mod normal, campania de depunere a cererilor de plată la APIA fără penalizări începe în data de 1 martie și se încheie în 31 mai, în fiecare an. Fermierii trebuie să fie pregătiți să acceseze și să utilizeze aplicația în timp util pentru a beneficia de subvențiile aferente anului 2024.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult