- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când se vor vinde acțiunile companiei Enel? Câte datorii vor mai fi de plătit. Tranzacție de miliarde de euro

15 Feb, 11:08 • Polojan Tudor
Enel își vinde acțiunile din România, iar procesul se îndreaptă către o direcție bună. Tranzacția este așteptată la finalul lunii iunie, a transmis directorul general al firmei.
Când se vor vinde acțiunile companiei Enel? Câte datorii vor mai fi de plătit. Tranzacție de miliarde de euro

Strategia Enel prin care vrea să își reducă datoria netă de 52 de miliarde are în componență vânzarea activităților din România. Compania avea, la sfârșitul lunii septembrie din 2022, o datorie de 70 de miliarde de euro, scrie profit.ro.

„Avem un proces care nu este finalizat, dar merge în direcția bună și am selectat un ofertant preferat. Este vorba de a lăsa acest proces să se finalizeze… Cred că se va întâmpla înainte de sfârșitul lunii iunie”, a spus Francesco Starace, directorul general.

Mai citește și: Vouchere de vacanţă 2023. Milioane de angajaţi la stat sunt vizaţi! Ministrul Turismului face anunţul: „Obiectivul nostru este încurajarea românilor să-şi (re)descopere ţara”

Tranzacția Enel se apropie de final/ sursa foto: aradon.ro
Tranzacția Enel se apropie de final/ sursa foto: aradon.ro

Negocierile dintre Enel și PPC, în prelungiri

Inițial, termenul pentru negocieri era stabilit pentru luna ianuarie. Ulterior, compania a hotărât să prelungească procesul până la finele lunii februarie. Aceasta este a doua amânare a termenului dedicat negocierilor.

Cele două companii, Enel și PPC, au amânat în primă instanță termenul până pe 10 februarie. Se pare că planul a fost dat peste cap și se așteaptă un răspuns final la finalul acestei luni.

Vânzarea a survenit în contextul datoriilor în creștere ale Enel și face parte dintr-o încercare mai complexă de dezinvestire pentru a vinde active în valoare de 21 de miliarde de euro.

Recent s-a anunțat faptul că negocierile dintre Compania Publică de Electricitate a Greciei (PPC) și Enel se apropie de etapa finală. Ultima fază constă în derularea, de către greci, a procesului de due diligence asupra activelor.

Cu peste 5,8 milioane de clienți și cu un portofoliu de circa 10,4 GW, PPC este un business grecesc cu pierderi de 5,7 miliarde de euro în anul 2021. Anul trecut, pierderile companiei au fost mult mai mari.

Din 2019 este condus de Georgios Stassis, fost șef al Enel România. Acesta are ca scop transformarea PPC într-un jucător regional care se axează pe energii regenerabile și se bazează pe țara noastră care poate juca un rol important în această strategie.

Grupul italian Enel care are peste 3 milioane de clienți în România, a anunțat că va părăsi România până la finele anului 2023. Clienții vor rămâne la aceeași companie.

Te-ar mai putea interesa și: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școli

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult