- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Grecii vor putea controla energia din București. Enel va ajunge la o înțelegere cu PPC pentru 3 milioane de clienți

18 Jan, 10:34 • Polojan Tudor
Enel a anunțat că va părăsi România, o companie grecească urmând să preia atribuțiile grupului italian.
Grecii vor putea controla energia din București. Enel va ajunge la o înțelegere cu PPC pentru 3 milioane de clienți

Cu aproximativ 3 milioane de utilizatori și peste 1,6 miliarde de euro, Enel își va schimba traseul începând de luna viitoare. În așteptarea preluării acestor operațiuni se află Public Power Corporation (PPC), companie grecească, scrie Ziarul Financiar.

„Enel este una dintre puţinele companii care aveau o strategie pe plan local în direcţia decarbonizării şi care accelerau lucrurile şi pentru noi. Mereu au fost pionieri pe zona de regenerabile, digitalizare sau electrificare. Pe de altă parte, cred că este un lucru bun că încă mai sunt companii care se uită la România şi care sunt dispuse să investească aici“, declară Sorin Elisei, liderul practicilor de energie şi sustenabilitate din cadrul Deloitte România.

Cu peste 5,8 miliaone de clienți și cu un portofoliu de circa 10,4 GW, PPC este un business grecesc cu pierderi de 5,7 miliarde de euro în anul 2021. Anul trecut, pierderile companiei au fost mult mai mari.

Din 2019 este condus de Georgios Stassis, fost șef al Enel România. Acesta are ca scop transformarea PPC într-un jucător regional care se axează pe energii regenerabile și se bazează pe țara noastră care poate juca un rol important în această strategie.

Mai citește și: Ministerul Finanțelor a emis titluri de stat eurobond. Vezi cum poți cumpăra în dolari și euro

Grupul italian Enel/ sursa: webtek.ro
Grupul italian Enel/ sursa: webtek.ro

Ce se va întâmpla cu Enel România

Grupul italian Enel care are peste 3 milioane de clienți în România, a anunțat că va părăsi România până la finele anului 2023. Clienții vor rămâne la aceeași companie.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) poate stabili lunar, în cazul în care noul furnizor nu dorește să preia contractele clienților care doresc să se transfere, un furnizor dintre cei existenți deja pe piață.

Una dintre probleme este aceea că un singur furnizor nu poate prelua un număr atăt de mare de contracte, neavând o astfel de capacitate, iar soluția urmează să fie discutată de către autoritățile române cu respectivele companii care doresc să cumpere din operațiunile Enel.

Te-ar putea interesa: Prețul poliței RCA calculat și în funcție de zonă. Cine scoate cei mai mulți bani din portofel? Prețurile au explodat

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult