- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când vor fi realimentate cardurile de sprijin pentru alimente în 2023. Vouchere pentru elevi și sprijin pentru nou-născuți. Buget de 1,8 miliarde de euro pentru persoanele vulnerabile.

12 Feb, 17:04 • Polojan Tudor
Guvernul României, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, continuă implementarea de măsuri de sprijin pentru persoanele vulnerabile și în 2023. Bugetul total alocat acestor măsuri va ajunge la 1.8 miliarde de euro.
Când vor fi realimentate cardurile de sprijin pentru alimente în 2023. Vouchere pentru elevi și sprijin pentru nou-născuți. Buget de 1,8 miliarde de euro pentru persoanele vulnerabile.

Un comunicat al instituției arată că pachetul de sprijin pentru persoanele vulnerabile din anul 2023 cuprinde următoarele:

  • 1.400 de lei pentru facturile la energie
  • Șase tranșe a câte 250 de lei pentru alimente și mese calde
  • Vouchere de 500 de lei pentru prescolarii și elevii vulnerabili
  • Pachete alimentare de 24 de kilograme
  • Produse și trusouri în valoare de 2.000 de lei pentru nou-născuți, scrie agerpres.ro.

„Bugetul total pentru acest pachet de măsuri se ridică la aproximativ 1,8 miliarde de euro, iar vestea bună este că nu avem de gând să ne oprim aici. În această perioadă lucrăm la mecanismele pentru noi soluţii pentru categoriile vulnerabile, pentru a ne asigura că fiecare român, indiferent de situaţia cu care se confruntă, beneficiază de ajutor pentru toate nevoile imediate pe care le are”, a spus ministrul Marcel Ioan Boloş.

Te-ar mai putea interesa și: Ajutor din partea Guvernului. Se dau 3.000 de euro. Iată ce trebuie să faci

Sprijin pentru România/ sursa foto: informatiadeseverin.eu
Sprijin pentru România/ sursa foto: informatiadeseverin.eu

Câți români beneficiază de sprijin

MIPE a declarat că numărul persoanelor care va beneficia de ajutorul pentru energie, cel de 1.400 de lei, se ridică la 4 milioane. Pe lângă aceștia, 2,4 milioane de români vor beneficia de șase noi tranșe a câte 250 de lei, pentru a-și putea cumpăra alimente și mese calde.

400.000 de preșcolari și elevi din medii defavorizate vor primi vouchere a câte 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte. Ministrul a declarat, însă, că va încerca ridicarea valorii de sprijin la 750 de lei.

1.18 milioane de români primesc anul acesta un pachet cu ajutoare alimentare de 24 de kilograme. Pachetele conțin 5 pungi de făină albă de grâu, 4 pungi de mălai, 2 pungi de paste făinoase, 4 sticle de ulei, 2 kilograme de zahăr, 4 de orez, 5 cutii de conserve din carne de vită, 3 din carne de porc, 5 cutii de pate de porc, 2 borcane de compot de fructe, 1 borcan de gem de fructe și 1 borcan cu gem de fructe dietetic.

Nu în cele din urmă, 15.000 de mame din medii mai puțin favorizate vor primi sprijin în primele 3 luni după naștere, prin tichete sociale pe suport electronic. Sprijinul are o valoare de 2.000 de lei.

Mai citește și: Majorări salariale 2023. Salarii mai mari cu până la 50%. Ce categorii de angajaţi vor beneficia de această creştere

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult