- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când vor putea merge românii fără vize în America. Ambasadoarea SUA a făcut anunţul!

17 Feb, 20:34 • Cornel Ghimeșan
Kathleen Kavalec, noua ambasadoare SUA în România, a declarat că este nerăbdătoare să lucreze cu oficialii români în privinţa ridicării vizelor. Aceasta este convinsă că problema va fi realizată în timpul mandatului său la Bucureşti.
Când vor putea merge românii fără vize în America. Ambasadoarea SUA a făcut anunţul!

Când vor putea merge românii fără vize în America. Kathleen Kavalec crede că România ar putea fi inlcusă în programul „Visa Waiver” pe durata mandatului său. „Acesta este un subiect la care aştept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu oficialii români. De fapt, am început deja. Există o serie clară de paşi, conform legislaţiei noastre, care trebuie urmaţi pentru ca o ţară să adere la programul de scutire de vize, iar ţările sunt acceptate mereu. Aşa că aş fi încântată dacă s-ar putea întâmpla acest lucru, să intre şi România în program, în timpul mandatului meu”, a spus Kathleen Kavalec pentru Digi24.

Citeşte şi: România închide porțile Ucrainei pe subiectul „Bâstroe”. Tanczos Barna: „Nici legislația națională a României, nici legislația ucraineană nu permit desfășurarea unor lucrări”

România are o problemă în ceea ce privește procedurile. Legislația americană prevede că țările care doresc să adere la programul de scutire de vize trebuie să aibă o rată de refuz mai mică de 3%, ţintă în care ţara noastră nu se încadrează. Anul trecut, această rată a fost de 17% în cazul României, în creştere faţă de o medie de 10 la sută înregistrată în anii precedenţi.

Când vor putea merge românii fără vize în America

„Sunt şi tipuri de acorduri administrative care trebuie semnate, la care vom lucra. Acestea includ aspecte legate de schimbul de informații, securitatea frontierelor, acele tipuri de acorduri care trebuie să fie aplicate, precum și analizarea a ceea ce numim rata de refuz, știți, numărul românilor cărora li se refuză vizele. Există un prag în dreptul american care spune că trebuie să fie sub un anumit număr. Şi cred că acesta este un lucru pe care îl putem aborda împreună cu guvernul român prin educaţie, ajutând oamenii să înţeleagă ce este necesar pentru o cerere de viză reuşită. Și cred că văd toate condițiile în vigoare pentru a progresa în această problemă, cât sunt aici, pe durata mandatului meu”, a mai spus Kathleen Kavalec.

Citeşte şi: George Soros, noi declaraţii controversate: „În China sunt îndeplinite toate precondiţiile pentru o revoluţie”. Ce spune magnatul despre războiul din Ucraina

România, Bulgaria şi Cipru sunt singurele ţări din UE care nu sunt incluse în Progamul Visa Wiver. Mandatul unui ambasador SUA este, de regulă, de trei ani.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult