- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Capitala fără locuri de parcare! Dezvoltatorii păcălesc primăria cu niște hârtii

24 Mar, 12:15 • Constantin Cristina
Dezvoltatorii au construit în ultimii ani, astfel încât Bucureștiul este sufocat de blocuri și parcări. Problema este, însă că locurile de parcare, cele mai multe dintre ele sunt trecute doar pe hârtie.
Capitala fără locuri de parcare! Dezvoltatorii păcălesc primăria cu niște hârtii

Modul în care s-a construit în ultimii ani în Capitală este groaznic și a dus la limitarea spațiilor libere, mai ales a celor verzi. Dezvoltatorii își văd interesul și continuă să construiască, fără să le pese dacă au loc sau nu și au descoperit o nouă variantă să construiască fără să ceară aprobare de la primărie, a anunțat antena 3 CNN.

Citește și: A plouat cu amenzi în locurile de parcare interzise din București. Peste 10.000 de amenzi, în doar câteva săptămâni

Locuri de parcare pe hârtie

Așadar, un dezvoltator imobiliar trebuie să țină cont de următoarele lucruri: pentru fiecare apartament de 100 metri pătrați trebuie să existe un loc de parcare, iar dacă se depășește această suprafață, constructorul este obligat prin Lege să pună la dispoziție două locuri de parcare.

Dacă nu există suficient loc, dezvoltatorii pot folosi un sistem multilift, adică o construcție pe care se poate urca o mașină peste alta, ținute de un cadru metalic.

locuri de parcare pe hârtie
locuri de parcare pe hârtie

Aceste sisteme se închiriază pe o perioadă scurtă de timp, care sunt apoi verificate de inspectorul de teren. După ce sunt văzute și de către Primărie și primesc avizul de construcție, acest sistem dispare și așa locuri de parcare dispar și ele.

La nivelul Capitalei, sectorul cu cele mai multe parcări este sectorul 3, cu 5.000 de locuri, urmată de sectorul 5 cu 2.000 de locuri de parcare, iar la finalul listei este sectorul 2 cu aproximativ 280 de locuri de parcare și sectorul 1 cu cele mai puține locuri, peste 100 de locuri de parcare, a transmis sursa citată.

Alte articole: Vești bune pentru cetățenii care locuiesc în Sectorul 4! Pot beneficia de mai multe locuri de parcare pentru aceeași adresă