- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Carburanții se scumpesc din nou pe 13 septembrie! Cât costă astăzi benzina și motorina

13 Sep, 08:47 • Bumbeneci Diana
Continuă scumpirile carburanților la Petrom. Iată cât costă azi benzina și motorina.
Carburanții se scumpesc din nou pe 13 septembrie! Cât costă astăzi benzina și motorina

Carburanții

ajung la un nou preț. Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit miercuri, 13 septembrie, benzina și motorina cu încă 4 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor, după o majorare de preț cu 5 bani pe litru aplicată luni, 11 septembrie.
La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă între 7,22 lei și 7,28 lei. Prețul pentru motorină standard, între 7,53 și 7,56 de lei pe litru.

Carburanții ajung la un alt preț major

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează vineri un preț de 7,27 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,55 lei pentru cel de motorină standard.

Altă modificare de preț a avut loc joia trecută, când Petrom a scumpit motorina standard cu 5 bani pe litru. Prețul benzinei standard a rămas neschimbat joia trecută, potrivit Monitorul Prețurilor.

Citește și: O nouă scumpire a carburanților pe 12 septembrie. Iată prețurile pentru benzină și motorină

Carburanți
Carburanți

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 89 de bani pe litru, iar benzina cu 60 de bani pe litru.

Comparativ cu luna trecută, potrivit peco-online.ro, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 2 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 11 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Ai mai putea citi și: Un nou job cucerește românii. Venituri de 1000 de euro pe lună, tichete de masă, abonamente și al 13-lea salariu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult