- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Carduri sociale 2024. Marcel Ciolacu face noi precizări! Ce se va întâmpla cu ajutorul financiar începând cu anul viitor

18 Aug, 10:27 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu, anunț despre cardurile sociale. Ce se va întâmpla cu ajutorul financiar începând cu anul 2024. Veste pentru peste 2 milioane de români.
Carduri sociale 2024. Marcel Ciolacu face noi precizări! Ce se va întâmpla cu ajutorul financiar începând cu anul viitor

Marcel Ciolacu aduce vești pentru peste 2 milioane de români. Premierul a confirmat că toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele aferente tranșei pe luna august, mai exact, cu suma de 250 lei, informează news.ro.

Marcel Ciolacu, despre cardurile sociale

Marcel Ciolacu a precizat astăzi că toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele aferente tranșei pe luna august, mai exact, cu suma de 250 lei. 2.4 milioane de români au beneficiat de ajutor pentru alimente.

Citește și despre următorul subiect: DOCUMENT. Măsurile stabilite de Guvernul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor la stat. Ce se întâmplă de la 1 octombrie 2023

„Tot astăzi avem o veste bună şi de la Ministerul Fondurilor Europene. Toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente tranşei pe luna august. Vorbim de 2,4 milioane de români care au primit un sprijin de 250 de lei din partea statului”, a declarat Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Marcel Ciolacu a precizat că programele de ajutor financiar pentru români vor continua și vor exista și în exercițiul financiar din 2024.

„În acest moment există o diferenţă de 90.000 de noi beneficiari eligibili şi imediat după ce vor fi emise cardurile pentru aceste persoane, ele vor fi alimentate cu banii necesari. Mai mult, din negocierile avute înainte de domnul ministru Boloş, în acest moment de domnul ministru Câciu, aceste programe vor continua şi în exerciţiul financiar viitor. Vor fi prinse şi din 2024 încolo”, a mai afirmat premierul.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Anterior, Marcel Boloș a confirmat că peste 2 milioane de români au primit suma de 250 de lei pe card. Ministrul de Finanțe a confirmat că vorbește despre tranșa a 8-a din programul „Sprijin pentru România”.

„Tranșa 8️⃣ de 250 de lei pentru alimente și mese calde, pe care Guvernul României o acordă din #banieuropeni, 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐚 𝟐,𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢.

Am pornit acest program anul trecut cu gândul la familiile defavorizate, persoanele în vârstă, copiii și persoanele cu dizabilități, pentru a ne asigura că accesul la o alimentație sănătoasă nu este un lux pentru nimeni, ci o realitate accesibilă pentru toți. Așa am ajuns să virăm pe cardurile „Sprijin pentru România” aproximativ 𝟏 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨. La care s-au adăugat șase tranșe de pachete cu alimente de 25 kg pentru 1,18 milioane de persoane, care au provenit, peste 90% din ele, de la producători din România🇷🇴. Românii care merg să folosească sprijinul zilele acestea vor găsi prețuri cu până la 43% mai mici la alimentele de bază, după ce ordonanţa privind plafonarea adaosurilor comerciale a început să producă efecte.

Potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenţei, faţă de luna iunie, în prima săptămână din august cele mai mari scăderi de preţuri s-au înregistrat la fructe şi legume, lactate și carne”, declară Marcel Boloș.

Suma de 250 de lei este acordată prin programul „Sprijin pentru România”. Banii sunt oferiți în tranșe egale, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Bugetul măsurii temporare Sprijin pentru România, acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabilește la suma de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și din fonduri europene nerambursabile, în conformitate cu regulile de eligibilitate și normele comunitare și naționale aplicabile Programului operațional Incluziune și demnitate socială și Programului operațional Ajutorarea persoanelor dezavantajate, prin unitatea de implementare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar de fonduri europene nerambursabile”, se arată în textul de lege.

Citește și despre următorul subiect: Marcel Ciolacu, despre vizita la Bruxelles. PNRR și pensiile speciale, principalele subiecte de discuție. „Este un demers normal”