- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care este poziția NATO față de România. „Vreau ca românii să fie absolut convinși de faptul că NATO este foarte serios în apărarea întregului teritoriu aliat”

16 Feb, 12:04 • Stefan Simion
Mircea Geoană a dat declarații importante despre poziția adoptată de NATO față de România! Iată care sunt primele informații în această direcție.
Care este poziția NATO față de România. „Vreau ca românii să fie absolut convinși de faptul că NATO este foarte serios în apărarea întregului teritoriu aliat”

Mircea Geoană a spus public care este poziția adoptată de NATO față de România și țările aliate, citează digi24.ro. Secretarul general adjunct al organizației a oferit o declarație care a reușit să calmeze mulți români.

Geoană transmite că populația României poate fi sigură că organizația va lua toate măsurile necesare pentru a apăra teritoriul. Inclusiv țările aliate se bucură de protecție din partea NATO în aceste momente.

NATO ia măsuri serioase în România

Geoană a menționat că, la ora actuală, România și țările aliate se pregătesc foarte serios pentru a transforma grupul de luptă într-o brigadă. Autoritățile din București fac demersurile necesare pentru această unitate, dar la fel de bine, va exista o perioadă de testare, care va avea loc în această primăvară. Acest lucru le va permite autorităților să exerseze și să constate rezultatele acestei grupări. Eventualele îmbunătățiri vor fi identificate cu ușurință.

Vezi și: NATO face dezvăluiri incredibile! Cum se implică România în războiul din Ucraina

„Eu vreau să salut faptul că Franţa şi alţi aliaţi, împreună cu aliatul ţară gazdă România, se pregătesc foarte serios pentru a putea crea condiţiile ca acest grup de luptă să fie, la nevoie, dus la nivel de brigadă. Şi acest lucru va fi testat printr-un exerciţiu pe care îl vom face în România în această primăvară (…)

Nu doar în România, ci în toate grupurile de luptă, există un efort conjugat al ţărilor care compun acele grupuri de luptă şi evident noi, din partea NATO, pentru a putea fi siguri că avem exerciţii militare care să ne permită să exersăm acel lucru”, spune Geoană.

NATO
NATO

Secretarul general adjunct al NATO a oferit informații de interes despre situația grupului de luptă din România. Se pare că acesta se dezvoltă foarte bine la momentul actual.

„România îşi face datoria ca ţară gazdă, şi investeşte şi se pregăteşte pentru acest lucru, iar noi, până la (reuniunea de la) Vilnius, vom fi siguri că vom avea întreg flancul estic exersat până la nivel de brigadă şi vom vedea în perioada următoare toate elementele care compun acest lucru”, afirmă acesta.

Mircea Geoană nu a ezitat să spună care este poziția adoptată de NATO în fața României. Acesta asigură românii că autoritățile sunt serioase în protejarea țării.

„Şi, încă o dată, vreau ca românii şi româncele, cei care vor citi acest interviu, să fie absolut convinşi de faptul că NATO este foarte serios în apărarea întregului teritoriu aliat, inclusiv şi în special, fiind vorba de ţara mea, a României”, spune acesta.

Citește și: Mircea Geoană îi contrazice pe Maia Sandu și pe Volodimir Zelenski. Rusia nu va invada Republica Moldova, susține oficialul NATO

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult