- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care sunt salariile preoţilor din România. Câţi bani primeşte în fiecare lună Patriarhul Daniel

11 Apr, 17:46 • Cornel Ghimeșan
Preoții din România beneficiază de salarii care variază în funcție de vechimea lor, de nivelul de studii și de eventuala ocupare a unor funcții de conducere în cadrul Bisericii Ortodoxe Române (BOR).
Care sunt salariile preoţilor din România. Câţi bani primeşte în fiecare lună Patriarhul Daniel

Care sunt salariile preoţilor din România. Mulți oameni au fost mereu curioși să afle cât câștigă un preot în România, iar veniturile acestora sunt subiect de interes pentru mulți credincioși. Este important de menționat că preoții beneficiază de venituri asigurate din bugetul de stat, ceea ce le asigură un nivel financiar destul de stabil, scrie Adevărul.

Care sunt salariile preoţilor din România

Potrivit grilei de salarizare a preoților, veniturile acestora sunt diferite în funcție de nivelul de studii și de vechime:

  • cel mai mare salariu brut este de aproximativ 4.000 de lei și este destinat preoților cu studii superioare și gradul I;
  • preoții cu studii superioare, dar cu alte grade și fără grad definitiv, încasează salarii cuprinse între 3.550 și 3.900 de lei brut pe lună;
  • un preot debutant, cu studii medii, primește un salariu de aproximativ 3.550 lei brut pe lună;

Citeşte şi: Avertisment sumbru cu privire la falimentul personal al românilor! Mircea Coșea: „E o distrugere clară și precisă a clasei mijlocii!”

Totuși, un caz aparte este cel al Patriarhului Daniel, care se numără printre cei mai bogați bugetari. În anul 2023, acesta a încasat un salariu brut de aproximativ 23.920 de lei, având și dreptul la o indemnizație în calitate de Mitropolit al Munteniei și Dobrogei.

Citeşte şi: București, printre orașele cu cele mai mici costuri privind amenajarea spațiilor de birouri. Care sunt prețurile în 2024

Astfel, veniturile preoților din România variază în funcție de gradele academice, de vechimea în Biserică și de alte criterii, iar Patriarhul Daniel se remarcă prin veniturile sale substanțiale în comparație cu ceilalți clerici.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult