- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Carnea de porc va ajunge aliment de lux chiar înainte de Paștele 2024. Cât vor plăti românii pentru un singur kilogram

09 Apr, 17:35 • Bumbeneci Diana
Prețurile pentru carnea de porc vor fi din ce în ce mai mari. Cât vor plăti românii pentru un singur kilogram chiar înainte de Paște.
Carnea de porc va ajunge aliment de lux chiar înainte de Paștele 2024. Cât vor plăti românii pentru un singur kilogram

Românii se confruntă cu o nouă problemă în prag de Sărbători Pascale: prețurile la carne sunt în creștere. Fermierii au anunțat că prețurile la carne de miel nu vor scădea, iar toate sortimentele de carne vor deveni mai scumpe, transformând un aliment esențial într-un lux. Potrivit datelor Eurostat, prețurile la carne au înregistrat o creștere semnificativă în februarie 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Carnea de porc va ajunge aliment de lux

Într-un context european, majorarea a fost de aproximativ 3,3%, însă în România, aceasta a fost și mai pronunțată, ajungând la 7,7%.

Vezi și: Avertisment pentru românii care vor cumpăra carne de miel de Paște în 2024. Sunt vizați cei care caută prețuri mici

carne
carne

Carnea de porc, unul dintre cele mai consumate sortimente în țară, este în centrul atenției. Diferența de prețuri față de anul precedent este evidentă: în 2023, un kilogram de ceafă de porc costa 18 lei, în timp ce în prezent, prețul a ajuns la 19 lei și 30 de bani.

În cazul cărnii de miel, situația nu este mai bună. Producătorii, procesatorii și importatorii nu vor să lase din preț, astfel că prețurile la carne de miel au crescut de la 30-35 de lei pe kilogram în anii anteriori la 45 de lei pe kilogram în acest an.

Această creștere semnificativă a prețurilor la carne are un impact major asupra bugetului familiilor românești, mai ales în contextul apropiatei sărbători religioase – Paștele. Carnea de miel este tradițional consumată în această perioadă, iar creșterea prețurilor la acest produs va fi resimțită puternic în portofelele consumatorilor.

În plus, situația nu este îmbucurătoare nici în cazul altor categorii de carne. Majoritatea sortimentelor de carne se vor scumpi, ceea ce va afecta semnificativ cheltuielile de alimentație ale românilor. Această creștere a prețurilor vine pe fondul unei inflații tot mai mari, iar impactul asupra nivelului de trai al populației este unul îngrijorător.

Vezi și: Românii vor avea parte de o minivacanță de Paște 2024. Câte zile libere vor avea angajații români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult