- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertisment pentru românii care vor cumpăra carne de miel de Paște în 2024. Sunt vizați cei care caută prețuri mici

04 Apr, 08:21 • Bumbeneci Diana
Un nou avertisment pentru românii care cumpără carne de miel. Riscurile la care vă expuneți dacă nu respectați regulile.
Avertisment pentru românii care vor cumpăra carne de miel de Paște în 2024. Sunt vizați cei care caută prețuri mici

Paștele se apropie cu pași repezi, iar românii se pregătesc de cumpărături: carne de miel, cârnați, ouă, ingrediente pentru pască și cozonac, dar și alte produse alimentare pentru a găti preparate gustoase. Însă, la ce preț se vinde, de exemplu, un kilogram de miel în piețele românești? Cât ajunge un client să scoată din buzunar pentru un miel întreg? Totodată, autoritățile sanitare avertizează asupra cărnii cumpărate direct „din portbagaj”!

Un nou avertisment pentru românii care cumpără carne de miel

Peste doar o lună, românii se vor bucura nu doar de o minivacanță, ci și de momentele petrecute alături de cei dragi, în preajma Paștelui. Precum în cazul fiecărei sărbători, se pregătesc listele de cumpărături și chiar cele cu invitați, în cazul celor care doresc să organizeze mese bogate, acasă. Printre alimentele regăsite pe lista de cumpărături se numără și carnea de miel, ouăle, cozonacul, pasca, dar și legumele care vor fi utilizate pentru gătirea diverselor salate. Însă, cât costă un kilogram de carne de miel în piețele românești și la ce trebuie să fim atenți, atunci când achiziționăm un astfel de produs?

Despre pericolele care ne pândesc în piețele românești au vorbit experții în domeniul sanitar. Indiferent de carnea aleasă și cumpărată, trebuie să avem o atenție sporită asupra anumitor detalii.

Vezi și: Românii vor avea parte de o minivacanță de Paște 2024. Câte zile libere vor avea angajații români

La ce preț se vinde un kilogram de carne de miel, înainte de Paște?

Peste doar câteva săptămâni, va fi sărbătorit Paștele Ortodox. Pentru acest moment, mulți dintre români se pregătesc și vizitează piețele românești, pentru a găsi cele mai bune oferte. De altfel, referitor la aceste oferte, experții în domeniul sanitar avertizează și îndeamnă ca fiecare consumator să fie atent la produsele pe care le cumpără. De pildă, în cazul produselor din carne, acestea trebuie să treacă printr-un anumit control, pentru a putea fi vândute în condiții sanitare favorabile. În caz contrar, sănătatea poate fi pusă în pericol, iar comerciantul poate fi amendat. Totodată, se recomandă să nu se achiziționeze carne direct „din portbagaj”.

De exemplu, vicepreședintele A.N.S.V.S.A. susține următoarele, potrivit Pro TV: „Să nu cumpereți carne de miel din locuri neautorizate, neînregistrate, de la persoane necunoscute, sau din anumite oferte pe diferite site-uri. Acestea trebuie să prezinte ștampila de control sanitar-veterinar”.

Un kilogram de carne de miel (viu) se vinde cu 35 – 40 de lei. Carcasa de ied poate fi vândută și cu 50 de lei. Totuși, cei care doresc să achiziționeze carne trebuie să se asigure că vânzătorul are documentele sanitare legale.

Vezi și: Ministerul Muncii are planuri mari pentru români! Simona Bucura Oprescu: „Românii care au plecat la muncă peste hotare să revină acasă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult