- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa de comerț unirea primește legume de la tot mai mulți producători locali. Petre Daea: „Continuăm să ducem mai departe mecanismul comercial”

10 May, 21:18 • Cornel Ghimeșan
Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a reunit cu mai mulți producători agricoli pentru a facilita legăturile dintre aceștia și Casa de Comerț Unirea. Iată care sunt previziunile pentru următoarele luni.
Casa de comerț unirea primește legume de la tot mai mulți producători locali. Petre Daea: „Continuăm să ducem mai departe mecanismul comercial”

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a reunit cu mai mulți producători agricoli pentru a facilita legăturile dintre aceștia și Casa de Comerț Unirea. Producătorii locali prezenți la întâlnire au venit din județele Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea şi Galaţi. Bineînțeles că au fost prezenți și reprezentanții Casei de Comerț Unirea, astfel încât să poată fi discutate toate detaliile cu privire la preluarea de legume de la aceștia.

Alte articole: A fost aprobat proiectul de lege pe care AUR voia să îl boicoteze. Ce prevede acesta și ce activități vor exista pentru prevenirea separării copilului de familie

Conform comunicatului de presă transmis de MADR, în acest context a fost finalizat și proiectul care vizează achiziția legumelor și fructelor pe care Unirea le va prelua de la cooperativele din bazinele legumicole, pe care ulterior le va introduce în circuitul comercial.

Așadar, începând cu săptămâna următoare, se va da startul livrărilor către lanturile de supermarket-uri și alte magazine partenere. În acest moment, pe piață sunt disponibile cantități de roșii, din programul Tomata, de castraveți, iar în viitorul apropiat se vor coace căpşunele, dovleceii, ardeii grași, varza, fasolea păstăi și porumbul zaharat.

„Continuăm să ducem mai departe mecanismul comercial menit să conducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Casa de Comerţ Unirea va asigura preluarea şi valorificarea legumelor de la producători”, a declarat ministrul Petre Daea, potrivit sursei citate.

Ce este Casa de Comerț Unirea

Casa Română de Comerț Agroalimentar – Unirea SA este o companie națională, înființată în baza Hotărârii de Guvern nr.933/2018, cu scopul de a realiza un mecanism comercial funcțional care să conducă la valorificarea superioară a resurselor și producției agricole naționale putând desfășura complementar și activități conexe în vederea îndeplinirii obiectului principal de activitate.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea primeşte zilnic pe adresa oficială de email oferte de la producătorii români interesaţi de iniţiativa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de promovare a produselor româneşti şi de creştere a consumului produselor agroalimentare obţinute pe plan local.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult