- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa de Pensii a dat vestea cea mare. Anunț pentru pensionari. Beneficiul din luna august 2023

06 Aug, 08:16 • Lupu Alexandra
Vești bune pentru pensionari. Au sosit noi bilete de tratament balnear.
Casa de Pensii a dat vestea cea mare. Anunț pentru pensionari. Beneficiul din luna august 2023

Casele județene de pensii au adus vești bune pentru pensionari. Au sosit noi bilete de tratament balnear pentru luna august 2023, informează bugetul.ro.

Anunț pentru pensionari

Casa Județeană de Pensii Gorj a informat că a primit noi bilete de tratament balnear joi, 3 august, disponibile după redistribuire. Potrivit instituției, biletele pot fi ridicate până mâine, 9 august, ora 16:00.

Se acordă pe principiul „primul venit-primul servit”. Casa de Pensii din Gorj le-a transmis pensionarilor că mai sunt disponibile următoarele locuri: 1 la Amara, 1 la Bala, 2 la Eforie Nord, 1 la Neptun, 1 la Pucioasa, 1 la Saturn, 2 la Techirghiol. De altfel, Casa Județeană de Pensii Sibiu a informat vineri că a primit noi bilete.

Citește și: Vești bune pentru românii care au pensii mici! Se dau 250 de lei gratis de la stat

„❗❗❗Bilete de tratament balnear disponibile după redistribuire -Seria nr. 11

➡️AMARA 1 loc

➡️BALA 1 loc

➡️EFORIE NORD 2 locuri

➡️NEPTUN 1 loc

➡️PUCIOASA 1 loc

➡️SATURN 1 loc

➡️TECHIRGHIOL 2 locuri

❗❗❗Aceste bilete pot fi ridicate pana in data de 09 august, ora 16.oo, pe principiul primul venit-primul servit”, transmite Casa Județeană de Pensii Gorj.

„Dragi pensionari, vă informăm că a fost afișată lista biletelor de tratament balnear aprobate pentru seria 12. Puteți vizualiza lista pe site-ul Casei Județene de Pensii Sibiu, accesând link-ul: https://www.cjpsibiu.ro/…/Bilete%20de%20tratament…, informează Casa de Pensii Sibiu.

Biletele de tratament se eliberează pentru pensionari conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 27/13.01.2023 al Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. Seniorii pot obține acest beneficiu acordat de Casele de Pensii prin depunerea unei cereri și a unui bilet de trimitere cu regim special eliberat de medicul de familie sau medicul specialist.

Pensionari
Pensionari

Persoanele încadrate în grad de handicap grav, care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, dar și pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizație de însotitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. Însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav / în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare.

Pot beneficia de biletele de tratament, fără să fie însoțite, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru îndemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor. Aceștia trebuie să depună o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că se pot descurca singuri pe toată durata sejurului. Pensionarii în această cauză trebuie să aibă în vedere că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier.

Vezi și: Vești bune! Pensiile intră mai devreme pe card în luna august. Ministerul Muncii a făcut anunțul