- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune! Pensiile intră mai devreme pe card în luna august. Ministerul Muncii a făcut anunțul

02 Aug, 13:21 • Lupu Alexandra
Anunț de ultimă oră de la Ministerul Muncii. Pensiile din România se plătesc mai devreme în luna august. Iată mai multe informații.
Vești bune! Pensiile intră mai devreme pe card în luna august. Ministerul Muncii a făcut anunțul

Ministerul Muncii aduce vești bune pentru pensionarii din România. Pensiile se plătesc mai devreme în luna august. Iată când intră banii pe card.

Pensiile se plătesc mai devreme în august

Ministerul Muncii a transmis printr-un comunicat de presă că pensiile din sistemul public și drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite mai devreme în luna august 2023. Simona Bucura-Oprescu a solicitat acest lucru, având în vedere zilele libere din perioada 12 – 15 august, acordate pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Zilele libere se suprapun perioadei în care se plătesc drepturile în mod normal, tocmai de aceea, plata pensiilor se va face anticipat.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Anunț pentru pensionarii români! Se schimbă regulile la Casa de Pensii. „A fost eliminată obligativitatea”

Mai exact, pensiile prin mandat poștal vor fi plătite în perioada 1 – 11 august. Totodată, alimentarea conturilor bancare se va realiza în zilele de 9 și 10 august. Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit. Inclusiv alocația copilului și indemnizația pentru creșterea acestuia se plătesc mai devreme, în perioada 8 – 10 august.

Pensii
Pensii

„Comunicat de presă

Pensiile din sistemul public și drepturile persoanelor cu dizabiltăți vor fi plătite mai devreme în luna august

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a solicitat ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în luna august, în contextul zilelor libere din perioada 12 – 15 august, acordate pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.

Având în vedere că zilele libere se suprapun perioadei în care în mod obișnuit se plătesc aceste drepturi, s-a decis achitarea lor în avans, astfel:

  – Pensiile celor care au optat pentru plata prin mandat poștal vor fi plătite de Poșta Română între 1 – 11 august, iar pentru cei care primesc acest drept în cont bancar, alimentarea conturilor se va face în zilele de 9 și 10 august;

  – Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit. Astfel, pentru persoanele care au card, dacă înainte plățile se făceau pe 15, în această lună se vor face pe 11, iar pentru cei cu mandat poștal, dacă în mod obișnuit plățile se fac începând din 18 până la finalul lunii, în luna august se vor face începând din 11.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8 – 10 august”, transmite Ministerul Muncii.

Citește și: Modificări majore pentru pensionari! Ce urmează să se întâmple cu dosarele de pensie