- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa Naţională de Pensii se pregătește de tipărirea taloanelor de pensie cu majorările incluse! Şeful instituției a făcut anunțul!

13 Nov, 15:43 • Gabriela Andreescu
Anul 2023 este planificat să înceapă cu măriri de pensii, în urma deciziei factorului politic de a majora punctul de pensie. Chiar dacă procentul majorării nu este încă clar stabilit, şeful Casei Naţionale de Pensii dă asigurări că taloanele de pensii vor fi tipărite la timp pentru a putea distribui pensiile mărite din ianuarie 2023
Casa Naţională de Pensii se pregătește de tipărirea taloanelor de pensie cu majorările incluse! Şeful instituției a făcut anunțul!

Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice  şi-a exprimat speranţa că guvernanţii vor stabili exact până la finalul acestei luni procentul cu care se va majora punctul de pensie de la 1 ianuarie 2023 astfel încât să poată pregăti toate modificările necesare pentru a putea plăti pensiile mărite.

„Când se face această actualizare, majorare a punctului de pensie, noi trebuie să consolidăm baza de date pentru că nu se modifică doar valoarea punctului de pensie, avem şi alţi parametri care derivă din acestă valoare a punctului de pensie. Această consoridare a punctului de pensie la nivel central trebuie făcută mai înainte astfel încât noi plătim pensiile, începând cu prima zi a lunii.”, a declarat șeful Casei de Pensii la RomaniaTV.

Daniel Baciu a spus ca mijlocul lui noiembrie este perioada ideală pentru a începe o serie de operațiuni bine stabilite, necesare pentru ca deja, de la 1 ianuarie 2023 să fie tipărite taloanele de pensie

„Aceste operaţiuni trebuie să le avem de mai înainte clar stabilite. Undeva în a doua jumătate a lunii noiembrie noi trebuie să avem aceste date deja pentru a putea face aceste operaţiuni specifice Casei Naţionale de Pensii pentru a putea ca la 1 ianuarie 2023 să avem deja fluturaşii tipăriţi cu noile valori ale pensiilor”, a spus Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice.

Casa Naţională de Pensii se pregătește de tipărirea taloanelor de pensie cu majorările incluse
Casa Naţională de Pensii se pregătește de tipărirea taloanelor de pensie cu majorările incluse

Președintele Casei Naţionale de Pensii a dat asigurări cu privire la creșterea pensiilor de la începutul anului  viitor și și-a arătat convingerea că factorii de decizie vor lua o hotărâre în timp util, pentru a permite instituției să facă operațiunile necesare în vederea implementării acestei schimbări:

„Este clar că această majorare va avea loc de la 1 ianuarie şi sunt convins că această decizie va fi luată în timp util astfel încât noi să reuşim să facem toate operaţiunile necesare şi nu vom avea nicio problemă şi pensionarii vor primi pensiile mărite fix cu 1 ianuarie 2023”, a mai spus preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că pensiile vor fi majorate cu cel puțin 10% din 2023. Primul scenariu ar presupune creșterea pensiilor cu 10% + sprijin pentru cei mai săraci pensionari pentru iarnă, respectiv majorarea pensiilor cu 15% pentru toți pensionarii, informează sursa citată.

La rîndul său, premierul Nicolae Ciucă a declarat, la finalul Biroului Politic Naţional al PNL de luni, că partidul va propune coaliţiei o creştere a pensiilor de 15%, în cazul în care bugetul pentru anul viitor va permite acest lucru.

Citește și: Vouchere sociale pentru pensionari acordate de Crăciun. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de aceste tichete

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult