- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum arată casa pentru care Nicușor Dan plătește lunar o chirie de 550 de euro? Motivul pentru care nu a cumpărat locuința

11 Jun, 13:59 • Bumbeneci Diana
Nicușor Dan locuiește și în 2024 în chirie. Edilul Capitalei a povestit de ce a luat o astfel de decizie.
Cum arată casa pentru care Nicușor Dan plătește lunar o chirie de 550 de euro? Motivul pentru care nu a cumpărat locuința

Nicușor Dan și soția sa, Mirabela au decis să stea într-o locuință modestă din Sectorul 5 al Bucureștiului, pentru care plătesc lunar 550 de euro. Edilul Capitalei și partenera sa de viață locuiesc în chirie într-un apartament situat la mansarda unei case vechi. Surpriza a fost mare pentru alegătorii săi atunci când au aflat că Primarul General nu deține o locuință proprie, optând în schimb pentru plata unei chirii lunare.

Care este aspectul casei în care locuiește Nicușor Dan și de ce a ales să locuiască în chirie?

Nicușor Dan și soția sa, Mirabela, adoptă un stil de viață modest, chiar dacă el dispune de venituri considerabile în calitate de edil al Capitalei. Cei doi locuiesc în Sectorul 5, într-un apartament închiriat situat la mansarda unei case. Primarul General al Bucureștiului, împreună cu partenera sa și cei doi copii, împart o „cameră și două dormitoare la mansardă”. Pentru familia politicianului, acest spațiu este suficient, cel puțin în prezent.

Nicușor Dan și partenera sa nu au fost mereu rezidenți ai Sectorului 5. În 2016, când a candidat pentru prima oară la Primăria Capitalei, Nicușor Dan și Mirabela locuiau cu chirie într-un apartament din cartierul Militari.

„Locuiesc cu chirie, cu prietena mea, în zona Gorjului, într-un apartament. Vrem sa ne mutăm. Probabil imediat după alegeri. (…) Cred că plătim 250 de euro pe lună, Mirabela se ocupă de asta”, spunea Nicușor Dan, în 2016, pe vremea când a candidat pentru prima dată la alegeri pentru Primăria Capitalei.

Primarul Capitalei povestește că imobilul unde-și duce traiul acum este unul vechi, construit în jurul anului 1910, însă este o casă destul de rezistentă care nu a avut probleme în urma ultimelor cutremure produse în România.

„Suedezii de atunci au făcut acest cartier pentru muncitorii de la fabrica de chibrituri. Casa asta e construită în jurul anului 1910”, dezvăluia edilul Capitalei, într-un interviu pentru Pro TV, la scurt timp după ce se mutase.

Citește azi și: Lista noilor primari ai României. Ei sunt edilii pentru următorii 4 ani

Casa lui Nicușor Dan
Casa lui Nicușor Dan

Motivul pentru care Nicușor Dan NU renunță la chirie

Nicușor Dan mai povestit, acum câteva luni, despre adevăratele motive pentru care el nu a cumpărat o casă și a preferat să stea în chirie mereu. Edilul Capitalei este mulțumit de poziționarea imobilului, situat într-un cartier liniștit, pe unde nu circulă mașini foarte des și nu se simte nici poluarea provocată de traficul rutier. De altfel, primarul Bucureștiului susține că este și casa unde au crescut copiii lui și pentru el este tot ceea ce contează cu adevărat.

„Acum, faptul că în apartamentul acesta au crescut copiii, s-a născut băiețelul, că locuim într-un cartier unde nu prea circulă mașini, îmi place foarte mult. Nu sunt deloc stresat din punct de vedere material, am un back-up, pot să merg oricând să predau. Mirabela ar vrea să avem casa noastră, să așeze ea lucrurile, să fie casa ei, dar poate va fi, la un moment dat. Plătim 550 de euro pe lună, o cameră și două dormitoare la mansardă, iar proprietarul plătește taxele. Cam atât”, spunea Nicușor Dan, în emisiunea lui Denise Rifai.

Edilul Municipiului București a mai ținut să explice și că nu au avut nici bani strânși să-și cumpere o casă, dar nici timp având în vedere că este o decizie pe viață. Nicușor Dan a mai povestit, în declarațiile sale, că are nevoie totuși de un credit pentru a achiziționa o locuință în care să-și petreacă restul vieții alături de familia lui, însă nu știe când va lua această decizie.

„Nu am avut niciodată banii și timpul ca să cumpărăm. Acum, probabil că, cu un credit potrivit, am putea să o facem, dar pentru asta trebuie să căutăm, să ne placă zona și nu am avut niciodată timp.”, mărturisea acesta, pentru Digi24.

Vezi și: Luptă pe voturi pentru Câmpulung Muscel. Jurnalista Elena Lasconi a câștigat alegerile cu un scor zdrobitor împotriva președintelui FRAS, Norris Măgeanu

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult