- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Luptă pe voturi pentru Câmpulung Muscel. Jurnalista Elena Lasconi a câștigat alegerile cu un scor zdrobitor împotriva președintelui FRAS, Norris Măgeanu

10 Jun, 12:33 • Bumbeneci Diana
Lovitură pe scena politică dată de Elena Lasconi! Fosta jurnalistă scrie istorie la Câmpulung Muscel după ce câștigă alegerile la scor neașteptat de mare în fața lui Norris Măgeanu.
Luptă pe voturi pentru Câmpulung Muscel. Jurnalista Elena Lasconi a câștigat alegerile cu un scor zdrobitor împotriva președintelui FRAS, Norris Măgeanu

Elena Lasconi, candidată din partea Alianţei Dreapta Unită, a fost realeasă primar al municipiului Câmpulung, conform rezultatelor provizorii publicate de Autoritatea Electorală Permanentă. De asemenea, Alianţa Dreapta Unită va deține majoritatea în Consiliul Local Câmpulung, potrivit Agerpres.

Elena Lasconi obține un nou scor zdrobitor

„Unii învață istorie, alții citesc istorie, noi, împreună o facem. Încă nu s-a finalizat numărarea voturilor, însă în 23 de secții din 26 am obținut aproape 70% pentru primar și peste 51% pentru consiliul local. Continuăm cu fapte”, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Poți citi azi: Lista noilor primari ai României. Ei sunt edilii pentru următorii 4 ani

Elena Lasconi în momentul în care votează

Elena Lasconi a câștigat primul mandat de primar în 2020, cu aproape 57% din voturi, după o luptă strânsă cu doi candidați cunoscuți în Câmpulung, din partea PNL și PSD.

Cine este Elena Lasconi

Elena Lasconi este este fost jurnalist și politician român. Aceasta este cunoscută pentru cariera sa în televiziune și, mai recent, pentru activitatea sa în administrația locală. S-a remarcat în special ca prezentatoare și reporter la Pro TV, unde a lucrat timp de peste 20 de ani. În 2020, a intrat în politică și a fost aleasă primar al municipiului Câmpulung, din județul Argeș, candidând din partea USR-PLUS. A câștigat primul său mandat cu aproape 57% din voturi, marcând o schimbare semnificativă în administrația locală a orașului.

Elena Lasconi este cunoscută pentru implicarea sa activă în problemele comunității și pentru proiectele de dezvoltare pe care le-a inițiat în Câmpulung. În urma voturilor de ieri, 9 iunie 2024, a fost realeasă primar, obținând aproape 70% din voturi în majoritatea secțiilor de votare, potrivit rezultatelor provizorii publicate de Autoritatea Electorală Permanentă. Aceasta a candidat împotriva lui Norris Măgeanu, nimeni altul decât președintele Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), dar și împotriva lui Georgel Mădulărea, un renumit afacerist din Argeș.

Deși părea un candidat puternic și dorit de musceleni după ce a fost anunțat oficial ca fiind candidatul Partidului Național Liberal (PNL) pentru primăria municipiului Câmpulung, Norris Măgeanu nu a reușit să convingă alegătorii că merită un mandat în fotoliul de edil al municipiului de la poalele Măgurii. Originar din „regiunea Muscel”, Măgeanu are legături de familie cu celebrul pălărier Marcu Măgeanu, ceea ce îi aduce un anumit prestigiu local. Înainte de cariera politică, Măgeanu a fost apreciat și în alte domenii, inclusiv pentru colaborările sale din sectorul sportiv și mediatic​, acesta fiind președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.

Ai putea citi și: Vine factura de la alegerile europarlamentare! Moneda euro se prăbușește! Ce valoare are pe 10 iunie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult