- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casă pe GRATIS! Localitatea care îndeplinește visul oricărui român! Trebuie respectată o singură condiție

27 Apr, 11:34 • Constantin Cristina
Localitatea din România care oferă o casă pe gratis persoanelor care îndeplinesc o singură condiție! Trebuie doar să te muți, iar autoritățile îți vin în ajutor.
Casă pe GRATIS! Localitatea care îndeplinește visul oricărui român! Trebuie respectată o singură condiție

În România, există o localitate care îndeplinește visul oricărui român, și anume oferă o casă pe GRATIS! Tot ce trebuie să facă este respectarea unei singure condiții, a informat ziaruldeiași.ro.

Citește și: Românii și-ar putea pierde casele, din cauza neplății facturilor. Adrian Cuculis: „După 30 de zile, ai casa scoasă la vânzare!”

Localitatea care îndeplinește visul oricărui român, oferă case pe GRATIS

Localitatea se află la 50 km distanță de Botoșani. Comuna Drăgușeni este cea care ajută familiile să aibă un acoperiș deasupra capului.

Eugen Nechita, primarul comunei Drăgușeni, a folosit banii primăriei pentru a achiziționa casele abandonate din localitate și a le da familiilor nevoiașe care au mulți copii.

localitatea, casă gratuită
localitatea, casă gratuită

Această comună are o populație de doar 2.300 de persoane, iar cifra scade din ce în ce mai mult, de la an la an. Oamenii care locuiesc aici sunt preponderent vârstnicii, deoarece tinerii au ales să părăsească țara.

Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă. Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, zice primarul Nechita.

Primarul este de părere că odată cu achiziționarea acestor case părăsite și transformarea lor în case sociale, va rezolva două probleme, mai exact, sunt alături de tinerii care nu au o casă și salvarea imobilelor nelocuite de la degradare.

„Ne era greu așa, fără casă. Acum avem și noi un loc, fără să stăm cu teama că trebuie să ne mutăm, dacă ies discuții”, afirmă o femeie care s-a mutat împreună cu familia într-o casă oferită de Primăria Drăgușeni.

Alte articole: Cea mai scumpă călătorie cu autobuzul te costă 24.300 de dolari. Care sunt serviciile incluse în preț