- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Când va fi publicată lista cu instalatorii acreditaţi și ce trebuie să facă beneficiarii în perioada următoare

22 Jun, 15:45 • Stefan Simion
Joi s-a încheiat a opta etapă din Programul „Casa Verde Fotovoltaice", etapă ce a cuprins regiunea Vest. 10.024 de români s-au înscris în această etapă și peste 86.000 de persoane s-au înscris în toate etapele programului. După înscrierea pe platformă, fiecare solicitant va avea opțiunea să își selecteze instalatorul cu care va continua proiectul. 
Casa Verde Fotovoltaice 2023. Când va fi publicată lista cu instalatorii acreditaţi și ce trebuie să facă beneficiarii în perioada următoare

Casa Verde Fotovoltaice 2023. După încheierea etapei de înscriere a persoanelor fizice în cadrul programului, urmează,  în perioada 27 – 29 iunie 2023, înscrierile pentru unitățile de cult. Următoarea etapă este publicarea listei cu instalatorii acreditați, persoanele înscrise urmând să își selecteze instalatorul cu care va continua proiectul.

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Când va fi publicată lista cu instalatorii acreditaţi

754 de firme acreditate de instalare a panourilor fotovoltaice s-au înscris în program, a anunțat Laurenţiu Neculaescu, preşedintele Administrației Fondului pentru Mediu, la DC News TV. În jurul datei de 15 iulie, lista instalatorilor acreditați va fi publicată pe site-ul AFM, iar din acel moment beneficiarii vor putea opta pentru instalatorul cu care vor continua proiectul.

În cel mai scurt timp vom publica lista cu instalatorii, cu firmele acreditate să participe în cadrul programului. Noi am estimat, iniţial, că se vor înscrie undeva la 500 de firme. S-au înscris 754 de firme, deci cu 50% mai mult decât estimările noastre, ceea ce ar putea să aducă o mică întârziere, un decalaj din momentul în care se finalizează înscrierea persoanelor fizice şi publicarea listei de instalatori.

Citeste si Fotovoltaice 2023. Cât costă să montezi panouri fotovoltaice. Directorul general al E-acumulatori, Dan Tudose „Este opțiunea fiecăruia ce vrea să facă și câți bani are disponibili”

Volumul cererilor depuse este foarte mare şi toate aceste 754 de dosare au trebuit analizate, aşteptat răspuns de la instalatori pentru clarificări… dar oricum suntem într-o etapă finală. Săptămâna viitoare vom finaliza cu totul analiza instalatorilor şi vom trece la semnarea contractelor, urmând ca într-un termen de 5 zile de la semnarea contractelor, instalatorii să constituie garanţia de participare în cadrul programului.

Casa Verde Fotovoltaice 2023

În jur de 15 iulie vom publica lista pe site-ul www.afm.ro şi, implicit, în aplicaţie. După care, cetăţeanul îi va găsi acolo cu date de contact, adrese de email, număr de telefon… şi invers. Instalatorii vor avea acces în aplicaţie şi vor identifica acolo toate cele 86 600 de persoane care s-au înscris„, a declarat Laurenţiu Neculaescu.

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Cea mai rapidă epuizare a bugetului, în 2 minute, s-a înregistrat pentru regiunea Sud-Vest

Pe 22 iunie 2023, a demarat ultima sesiune de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Vest – judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

Bugetul de 200.480.000 de lei alocat regiunii vest a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 10.024 persoane fizice.

Astăzi s-a încheiat înscrierea cu succes a 86.625 de persoane fizice în aplicația informatică a Programului Casa Verde Fotovoltaice, care au rezervat integral bugetul de 1.732.500.000 lei. Din 27 iunie va urma înscrierea a 875 de unități de cult pentru un buget de 17.500.000 lei”, a declarat președintele AFM, Laurențiu Adrian Neculaescu.

Citeste si Țiriac investește în panouri fotovoltaice pentru apartamentele de lux din Nordul Capitalei. Investiția se ridică la milioane de euro

Prima sesiune de înscriere pentru persoane fizice a fost pe 19 mai, pentru regiunea București – Ilfov, și a avut un buget de 100 milioane lei. A doua sesiune a fost pe 24 mai, pentru regiunea Centru, iar a treia, pe 29 mai, pentru regiunea Nord-Est, cu un buget de 279 milioane lei. Pe 6 iunie, ​bugetul pentru Regiunea Nord – Vest a fost epuizat în trei minute de la demararea înscrierilor și peste 12.000 de oameni au fost acceptați.

Pe 12 iunie, bugetul de 212 milioane lei pentru Regiunea Sud-Est a fost epuizat în șase minute, numărul persoanelor fizice înscrise fiind de peste 10.600. Pe 14 iunie, la cea mai mare sesiune, bugetul de 280 milioane lei a fost epuizat în patru minute.

19 iunie a fost zi de înscriere pentru regiunea Sud-Vest, cu buget de 174 milioane lei. A fost și cea mai rapidă epuizare a bugetului: în doar două minute s-au înscris peste 8.700 de persoane.

În 27 iunie se vor putea înscrie unitățile de cult.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult