- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Schimbări de ultim moment. Mircea Fechet: „Ca ultimă soluție extremă, la care vreau să nu ajungem niciodată”

06 Nov, 18:23 • Bumbeneci Diana
Casa Verde Fotovoltaice 2023 ar putea aduce mari schimbări pe final de an. Ministrul Mircea Fechet anunță noi planuri.
Casa Verde Fotovoltaice 2023. Schimbări de ultim moment. Mircea Fechet: „Ca ultimă soluție extremă, la care vreau să nu ajungem niciodată”

Vești noi pentru românii interesați de programul Casa Verde Fotovoltaice. Programul este suspendat, în continuare, în urma deciziei Curții de Apel Oradea, iar o posibilă dată de deblocare nu este cunoscută în acest moment. Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) se gândesc la soluții alternative prin care ar putea grăbi procesul, astfel încât beneficiarii să-și poată instala cât mai repede panourile în gospodării.

Casa Verde Fotovoltaice 2023 ar putea veni cu mari schimbări

Conform ministrului Mircea Fechet, AFM are în plan să propună oficial în cursul zilelor următoare mai multe scenarii care să fie luate în calcul în această situație. Printre altele, se ia în calcul și lansarea unui nou apel de proiecte, însă ministrul mediului speră că nu se va ajunge la o astfel de soluție.

Mircea Fechet, despre programul fotovoltaice
Mircea Fechet, despre programul fotovoltaice

„Casa Verde Fotovoltaice este în continuare suspendat de Curtea de Apel Oradea. Am rugat conducerea AFM să vină foarte rapid cu o serie de propuneri în care să testăm anumite scenarii. Dacă se lungește foarte mult procesul, pentru că avem recurs la Înalta Curte, să vedem exact cum putem debloca acest program.

Mă aștept în următoarele zile să avem niște propuneri concrete. Fie să așteptăm să ne judecăm, fie să reluăm cumva programul fără a pune oamenii pe drumuri din nou; cu alte cuvinte, toți cei care au aplicat deja să folosească documentele deja depuse și să reluăm cumva programul cu speranța că îl vom debloca.

Ca ultimă soluție extremă, la care vreau să nu ajungem niciodată, este lansarea unui nou apel. Nu o să pot aștepta la nesfârșit ca aceste procese să se termine. În fiecare zi care trece, în care românii nu au panouri solare pe casă, facturile acestora sunt mai mari decât ar fi putut fi. Repet, ca soluție extremă, putem să lansăm un nou program, dar eu sper că clarificăm acest lucru foarte repede. E vorba de un proces, nu vreau să comentez deciziile instanței, dar deocamdată acest program este suspendat”, a precizat Mircea Fechet.

Vezi și: Casele de Pensii s-au închis! Angajații din toată țara protestează azi. „Ne cerem scuze pentru situația creată beneficiarilor. Luptăm pentru drepturile noastre legale”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult