- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casele de Pensii s-au închis! Angajații din toată țara protestează azi. „Ne cerem scuze pentru situația creată beneficiarilor. Luptăm pentru drepturile noastre legale”

06 Nov, 09:21 • Bumbeneci Diana
Angajații Caselor Județene de Pensii protestează astăzi în România. Reprezentanții CNPP își cer drepturile cu privire la salarii.
Casele de Pensii s-au închis! Angajații din toată țara protestează azi. „Ne cerem scuze pentru situația creată beneficiarilor. Luptăm pentru drepturile noastre legale”

Angajații de la Casele de Pensii din toată țara protestează astăzi din cauza deficitului de personal, dar și din cauza salariilor mult prea mici. Pensionarii ar putea avea de suferit în luna noiembrie din cauza protestului de astăzi.

Proteste la Casele de Pensii

„În data de 26 octombrie când am făcut protestul anterior, salariații de la Finanțe au primit decizii de majorari cu 2400 lei pe brut mai mari. La această oră ghișeele sunt încă închise, proteste și la alte case de pensii din țară, solicitam egalizarea salariilor de la nivelul celor de la CNPP în baza legii nr 153 /2017”, transmit reprezentanții CNPP Argeș.Vezi și:  Cum vor profita băncherii de limitare plăților cash. Adrian Negrescu: „Viața noastră, într-un fel sau altul, va fi o sub imperiul comisiei bancare”

Protest Casa de Pensii Argeș
Protest Casa de Pensii Argeș

Casele de pensii au protestat și săptămâna trecută. Ce revendicări au angajaţii?

Analizând salariile celorlalți funcționari publici cu încadrare în cadrul ministerului, se poate observa că în prezent ceialți beneficiază de salarii nete cu mult mai mari decât celor din Ministerul Muncii – casele teritoriale de pensii, salarii de stabilitate în aceleași legi, respectiv. Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Sa ajuns la această situație, respectiv salarii mai mari cu 1.000 lei – 3.000 lei net, pe considerentul celorlalți ministere au prin hotărâri de guvern sau ordine de ministru asimilat salariilor la nivel central, de ministru sau agenție după caz ​​(Ministrul Finanțelor, Ministerul). Agriculturii și Dezvoltării Rurale etc)”, se precizează într-un comunicat al angajaților caselor județene de pensii.

La nivel local, conform protestatarilor, chiar și cei din administrația locală sau județeană au salarii net superioare, în condițiile în care dețin toate calitățile funcționarilor publici. Dacă legea s-ar schimba, atunci s-ar respecta principiile legii salarizării, respectiv: principiul nediscriminării, principiul egalităţii şi principiul importanţei sociale a muncii şi nu ar mai fi încălcat principiul prevăzut de dispoziţiile art. 1 alin.2 din OUG nr.137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, susţin angajaţii.

Pentru respectarea principiului constituțional al egalității în fața legii, nivelul maxim al salariului de bază/ indemnizației de încadrare trebuie să fie aceleași pentru tot personalul salarizat potrivit dispozițiilor legii aplicabile în cadrul aceleiași categorii profesionale, respectiv familii ocupaționale prevăzute de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Arătăm că nu toți bugetarii au salarii nesimțite, drepturile noastre salariale fiind nemodificate de aproximativ 7 ani, iar în curând vom ajunge să primim salarii la nivelul salariului minim brut pe economie, acesta fiind anual majorat, iar ale noastre rămânând nemodificate. Nu dorim decât salarii decente, în raport cu munca pe care o depunem.

Există un sentiment de profundă nemulțumire, generat de salariu nemotivant, creșterea volumului muncii, imposibilitatea recompensării muncii peste durata programului normal de lucru, practic nerecunoașterea importanței muncii noastre și a nivelului de specializare (dobândit în ani de zile)”, se arată în comunicat. .

Poți citi pe acest subiect și:  Urmează cele mai scumpe sărbători din ultimii 30 de ani. Adrian Negrescu: „E greu să identifici ceva ce nu se va scumpi”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult