- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM anunță cum poți obține finanțarea

11 Jun, 10:31 • Bumbeneci Diana
Casa Verde Fotovoltaice – Ce trebuie să faci dacă vrei să obții finanțarea de la AFM.
Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM anunță cum poți obține finanțarea

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că va lansa, spre finele anului în curs, cel mai probabil după luna septembrie, ediția 2024 a programului Casa Verde Fotovoltaice. Bugetul anunțat pentru lunile din 2024 va atinge un nou record neașteptat, iar Administrația Fondului de Mediu are ca obiectiv principal să ofere bani pentru instalarea panourilor fotovoltaice în încă 100.000 de gospodării.

Casa Verde Fotovoltaice 2024 vine cu surprize pentru români

Depunerea dosarelor se face la fel ca în 2022 și în 2023, în platforma informatică a AFM. Au fost anunțate și documentele necesare. Există însă câteva detalii la care beneficiarii trebuie să fie atenți.

„Ar fi bine ca actele de proprietate să fie în regulă, adică să fie taxele și impozitele plătite și să fie intabularea corectă pe numele celui care dorește să aplice. Dacă mai sunt moșteniri sau alte acte care nu sunt în regulă, ar trebui să fie aduse la zi. Să nu aibă datorii la bugete și să nu aibă sediu de firmă sau punct de lucru al firmei în locul respectiv”, a explicat Dan Tudose, fondator E-acumulatori.ro, pentru AGRO TV.

Poți citi azi: Lista noilor primari ai României. Ei sunt edilii pentru următorii 4 ani

Casa Verde
Casa Verde

Programul de anul acesta urmează să vină și cu câteva noutăți. Pe lângă finanțarea panourilor fotovoltaice, AFM vrea să finanțeze și instalarea bateriilor pentru stocarea energiei, și posibil și pompele de căldură.

„Se pare că va exista și stocare de energie și chiar pompe de căldură. Așteptăm să vedem cum arată programul, pentru că trebuie pregătite toate lucrurile acestea, nu putem de pe o zi pe alta sau de la o săptămână la alta să facem stocuri de materiale sau să pregătim echipe de instalatori calificați care să instaleze un număr considerabil de sisteme”, a mai subliniat Dan Tudose, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”.

Potrivit AFM, bugetul pentru Casa Verde Fotovoltaice 2024 este de 2 miliarde de lei, iar finanțarea pentru fiecare beneficiar va fi de 20.000 de lei pentru sistemele simple, și posibil 30.000 de lei pentru sistemele care includ și capacități de stocare.

Vezi și: Vine factura de la alegerile europarlamentare! Moneda euro se prăbușește! Ce valoare are pe 10 iunie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult