- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Noi detalii despre cel mai accesat program al românilor

08 Sep, 18:09 • Bumbeneci Diana
Apar noi detalii legate de Casa Verde Fotovoltaice 2024. Programul vine cu schimbări.
Casa Verde Fotovoltaice 2024. Noi detalii despre cel mai accesat program al românilor

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost printre preferințele românilor în 2023. Aproape 90.000 de beneficiari s-au înscris în aplicația pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și urmează să-și instaleze panourile fotovoltaice în perioada următoare.

Casa Verde Fotovoltaice 2024

Totuși, la fel de mulți sunt și cei care nu au prins loc anul acesta și care așteaptă cu nerăbdare o nouă sesiune de înscrieri. Se pare că aceștia vor mai avea de așteptat până anul viitor până la deschiderea unei noi sesiuni.

Casa Verde Fotovoltaice 2024
Casa Verde Fotovoltaice 2024

Potrivit președintelui AFM, în bugetul de anul acesta nu s-au mai găsit fonduri pentru noi beneficiari, însă programul Casa Verde Fotovoltaice se va redeschide în 2024. Tot atunci se vor face și înscrierile pentru instalatorii care mai vor să facă parte din acest program, pe lângă cei care au fost deja acreditați.

intrebari_frecvente-2023_05_24

Poate beneficia de finanțare solicitantul persoană fizică care îndeplineşte cumulativ condiţiile de la art. 16 alin. (1) și solicitantul unitate de cult care îndeplineşte cumulativ condiţiile de la art. 16 alin. (2) din ghidul de finanțare

„Anul viitor se deschide o nouă sesiune. Va fi același program, dar dintr-un buget aferent anului 2024. Cel mai probabil vom mai deschide o nouă sesiune de acreditare, dacă vor mai fi alte firme care vor dori să participe pentru programul de anul viitor”, a precizat Laurențiu Neculaescu într-un interviu la DC News.

Vezi și: 1,1 miliarde de euro pentru românii care vor panouri fotovoltaice şi eficientizare energetică. Marcel Ciolacu: „Asta înseamnă să faci un plan în care să ții cont de necesitățile oamenilor”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult