- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Casa Verde Fotovoltaice poate fi reluat! Societatea care a contestat respingerea din program a renunțat la proces!

24 Nov, 19:42 • Oprea Alina
Vești bune pentru români! Programul Casa Verde Fotovoltaice va putea fi reluat, acest lucru fiind posibil după ce societatea care a contestat respingerea din proram în instanță a renunțat la proces!
Casa Verde Fotovoltaice poate fi reluat! Societatea care a contestat respingerea din program a renunțat la proces!

Ministerul Mediului a anunțat că Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 poate fi reluat în scurt timp, după ce societatea care a contestat în instanță respingerea din program a renunțat la proces.

„În urma deschiderii unei noi sesiuni de validare a instalatorilor în programul Casa Verde Fotovoltaice, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu, societatea DHELECTRIC SYSTEM SRL a transmis către Înalta Curte de Casație și Justiție și, respectiv, Curtea de Apel Oradea, cererile de renunțare la procesul intentat AFM”, a comunicat Ministerul Mediului, potrivit celor furnizate de Economedia.

Ai putea fi interesat și de: 7 milioane de euro pentru fotovoltaice. Ministerul Energiei face achizitia momentului prin PNRR

Programul Casa Verde Fotovoltaice va putea fi reluat!

Este reamintit faptul că Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat prin intermediul unei decizii luate în instanță, în luna septembrie, ca urmare a demersului juridic al acestei societăți, care a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor.

Casa Verde Fotovoltaice, un program ce poate fi reluat
Casa Verde Fotovoltaice, un program ce poate fi reluat

A fost organizată, recent, o întâlnire la Ministerul Mediului, Apei și Pădurilor de mediere între părți. În cadrul acesteiea, societatea și-a asumat să renunțe la proces, în cazul în care va fi organizată o nouă sesiune de validare a instalatorilor.

„Mă bucur foarte mult că reprezentanții societății și-au ținut promisiunea făcută la întâlnirea pe care am avut-o la minister și că au transmis deja cererile de renunțare la chemarea în judecată. Este un pas foarte important deoarece, începând de astăzi, mai avem doar de așteptat ca instanța să ia act de aceste cereri și să anuleze procesul. Din acel moment, programul poate fi reluat.

Îi anunț, așadar, pe cei 90.000 de beneficiari înscriși în program că mai au de așteptat foarte puțin până la momentul în care vor putea instala sistemele fotovoltaice. Am ales această variantă de a soluționa conflictul juridic, deoarece alternativa de a aștepta, mai multe luni, finalizarea procesului pe fond, era o varianta în detrimentul beneficiarilor și al familiilor acestora, pe care nu o puteam accepta”, a comunicat Ministrul Mircea Fechet, potrivit sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: “Casa Verde Fotovoltaice”, pagube de 12 milioane euro pentru beneficiari! Când va fi deblocat programul