- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să coste carnea de miel cu puțin timp înainte de Paște. Românii se tem că nu vor avea bani pentru cumpărături

25 Apr, 22:12 • Bumbeneci Diana
Surpriză neplăcută pentru români! Anul acesta, preparatele pentru masa de Paște vor fi mult mai scumpe comparativ cu ani precedenți. Odată cu creșterea constantă a costurilor la alimente, comercianții nu ezită să ajusteze prețurile mai ales la carnea de miel.
Cât a ajuns să coste carnea de miel cu puțin timp înainte de Paște. Românii se tem că nu vor avea bani pentru cumpărături

Cu apropierea sărbătorilor Pascale, românii se lansează într-o vânătoare febrilă pentru pregătirea mesei festive, iar carnea de miel este cea mai căutată. Din nefericire, veștile nu sunt prea bune în acest an, deoarece se pare că masa de Paște va fi mai costisitoare decât în trecut. Comerțul alimentar a resimțit presiuni crescânde în ultima perioadă, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a prețurilor. Prețurile cărnii de miel în preajma sărbătorilor au ajuns la sume de-a dreptul enorme.

Cât a ajuns să coste carnea de miel

În această perioadă, fructele și legumele de sezon au devenit mai scumpe în toate piețele din România. Cu doar o săptămână înainte de Paște, carnea de miel a devenit un produs de lux, mai ales că prețul acesteia a înregistrat creșteri semnificative. Puțini români își vor putea permite să aibă această delicatesă pe masă în timpul sărbătorilor.

Clienții care au mers la cumpărături în ultimele zile au fost uimiți să vadă prețurile roșiilor sau căpșunilor. De asemenea, indignarea este la cote maxime din cauza scumpirii cărnii de miel, un ingredient tradițional esențial pentru masa de Paște a românilor.

miel de Paște
miel de Paște

Ce prețuri s-au atins pentru un kilogram de carne cu doar o săptămână înainte de Paște? Potrivit informațiilor de pe antena3.ro, prețul acestui aliment a urcat până la 70 de lei pe kilogram. Mai mult, există șanse mari ca prețul să continue să crească până la sărbătoare.

Dacă decideți să lăsați cumpărăturile pentru sărbătorile Pascale pe ultima sută de metri, cu siguranță veți constata că prețurile vor fi mult mai ridicate. În zilele următoare, prețurile vor crește rapid, motiv pentru care mulți români au început deja să se grăbească să procure preparatele tradiționale.

Prețurile pentru carne de miel pot varia de la un supermarket la altul, precum și de la un județ la altul. Cei care preferă să cumpere miei direct de la ferme s-ar putea confrunta cu costuri chiar mai mari decât cele din magazine.

Prețul pentru un kilogram de miel în viu oscilează între 22 și 24 de lei. În București, prețul pentru un kilogram de carne de miel variază între 45 și 50 de lei în supermarketuri și măcelării. În Timișoara, prețul este de aproximativ 50 de lei pe kilogram, iar în Mureș, se poate ajunge chiar la 55 de lei per kilogram.

În Arad, prețurile pot ajunge până la 70 de lei pentru un kilogram de carne de miel în supermarketuri. În Constanța, clienții trebuie să scoată din buzunar între 50 și 60 de lei pentru un kilogram de carne de miel în supermarketuri, în timp ce în cazul achiziționării direct de la ferme, prețul este de 25 de lei pe kilogram, mai mult decât în București.

Citește și: Pensii mai 2024. CNPP anunță când intră pensiile pentru Paște având în vedere minivacanța

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult