- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă chelnerii din Mamaia Nord. Bacșișul poate ajunge până la 2000 de euro

19 Jun, 15:02 • Stefan Simion
Sezonul estival 2023 se anunță a fi unul extrem de profitabil pentru angajații de pe litoralul românesc, mai cu seamă pentru cei din HORECA. La Mamaia Nord, spre exemplu, bacșișul poate depăși salariul unui ospătar sau unui chelner.
Cât câștigă chelnerii din Mamaia Nord. Bacșișul poate ajunge până la 2000 de euro

Cât câștigă chelnerii în Mamaia Nord. În cea mai scumpă stațiune de pe Litoral, ospătarii au salarii nete cuprinse între 500 și 900 de euro. Dar salariul nu este singurul venit al acestor angajați.

Cât câștigă chelnerii din Mamaia Nord

Chelnerii primesc aproape întotdeauna bacșiș, iar acesta poate varia între 1.000 și 2.000 de euro. La rândul lor, bucătarii din restaurantele de lux pot câștiga salarii începând de la 2.000 de euro. Salariul unui chef este cuprins între 4.000 – 5.000 de euro, potrivit ziarulunirea.ro

Iată care sunt atribuțiile ospătarilor și barmanilor:

  • barmanul trebuie să realizeze cele mai bune cocktail-uri și fresh-uri;
  • ospătarul se va ocupa de preluarea comenzilor și servirea preparatelor către clienți;
  • ajutorul de ospătar va ajuta la servirea preparatelor și debarasarea meselor.

Recent, a fost publicat un anunț de angajare de un hotel din Mamaia Nord care detaliază mai bine beneficiile pe care le primesc cei care doresc să lucreze la mare pe timpul verii. Un ajutor de ospătar ajunge să câștige 3.000 de lei net, sumă în care sunt incluse și bonurile de masă, potrivit anunțului publicat pe Internet.

Citeste si Cât câștigă lunar un șofer de la Bolt. Ce beneficii există, pe lângă salariul de bază

Potrivit hotelului care a publicat anunțul, programul nu este unul lejer: „6 zile cu 1 liber, de la 07:00 – 17:00”. Cei care aleg să lucreze la acel hotel beneficiază de cazare din partea angajatorului.

Începând de la 1 ianuarie 2023, bacșișul oferit de clienți la restaurant este trecut pe nota de plată și pe bonul fiscal și se impozitează. Totuși, realitatea contrazice dorințele și nevoile statului. Astfel, de cele mai multe ori, clienții oferă direct bacșișurile, cash, angajaților, fără a consemna acest lucru pe bonul fiscal.

Cât câștigă chelnerii

Beneficii pentru angajații din HORECA

Potrivit anunțurilor publicate pe site-ul de locuri de muncă Jooble.org, angajatorii din HORECA mai oferă, pe lângă salarii, și următoarele beneficii:

  • cazare pentru angajații care nu locuiesc în Constanta pentru postul de ospătar;
  • salariu motivant, pe măsura experienței;
  • posibilități de promovare;
  • contract pe perioadă determinată și nedeterminată.

Dincolo de aceste promisiuni, angajatorul spune că viitorii angajați ai terasei vor fi plătiți în funcție de experiență. Sunt promise lefe lunare între 2.500 șio 4.500 de lei.

Mulți turiști asiatici, în special din Sri Lanka sau Bangladesh, au venit în România să-și câștige existența. Ei sunt mulțumiți de condițiile de muncă din țara noastră, sunt dornici să învețe și limba și, mai mult decât atât, li se par atractive și salariile. Meseria de ospătar e cea mai populară printre ei.

Citeste si Cât câștigă lunar o femeie de serviciu româncă în Spania. Platformele de recrutare sunt pline de anunțuri

Mulți au dezvăluit că le place România fiindcă sunt plătiți mult mai bine decât la ei acasă și își pot întreține toată familia. Salariul unui angajat străin care vine să lucreze în industria ospitalității, pe litoralul românesc, începe de la 2.500 de lei și poate ajunge la peste 6.000 de lei pe lună.

Chelnerii, în pericol! Au apărut roboții-ospătari

Nu, încă nu se întâmplă la noi, dar probabil că ziua în care vom vedea și noi roboți servindu-ne la mese nu este chiar atât de departe.

În China și Japonia, chelnerii ar putea să dispară. Au tot mai multă căutare roboții fabricați special că să servească în restaurante. Sunt angajații ideali: nu crâcnesc în față clienților sau a șefilor și își pot depăși oricând condiția de chelner.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult