- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât au ajuns românii să plătească pe un singur fir de lalea! Samsarii de lângă stațiile de metrou din Capitală au profitat la maximum de Ziua Femeii

08 Mar, 16:46 • Cornel Ghimeșan
Anul acesta samsarii care vând flori lângă stațiile de metrou din Capitală au profitat la maximum de Ziua Internațională a Femeii și au ridicat cu mult prețurile, față de anii precedenți.
Cât au ajuns românii să plătească pe un singur fir de lalea! Samsarii de lângă stațiile de metrou din Capitală au profitat la maximum de Ziua Femeii

Cât au ajuns românii să plătească pe un singur fir de lalea! Cu toate acestea, majoritatea domnilor care au ieșit de la metrou au cumpărat de la aceștia cel puțin un buchet de lalele sau zambile.

Citește și Cât te costă un 8 Martie la Berăria H, Sala Palatului sau Hanul Hangiței. Petrecerile includ surprize de proporții anul acesta

Cât au ajuns românii să plătească pe un singur fir de lalea!

În perioada 1-8 martie 2024, vânzările de flori în România ar putea depăși 30 de milioane de euro spun producătorii. Aceștia au pregătit milionae de flori însă ca de fiecare dată, cele ma căutate rămân, lalelele, zambilele, freziile, ghioceii și trandafirii.

Prețul unui fir de lalaea pornește în florării de la 4 lei și poate să ajungă chiar și la 8 lei. În acest an, în topul preferințelor românilor au fost aranjamentele florale mici și asta datorită prețurilor accesibile. Pentru a se încadra în bugetul clienților, florari spun că fac tot posibilul să înlocuiască verdeața care, de regulă, este mai scumpă decât florile, cu cât mai multe flori.

”Se caută tot mai mult florile mici, frezii, lalele, astea care sunt mai ieftine, garoafe chiar, nu se mai caută florile scumpe – trandafirii, crinii, orhideea. Dacă florăriile nu comandă, clar că eu nu pot să comand mai mult decât aş putea vinde. Aranjamentele cu buget de 150-200 de lei de obicei sunt din partea casei. Noi am ales să nu mai folosim atât de multă verdeaţă, pentru verdeaţa – deşi oamenii nu ştiu – este mai scumpă decât florile uneori, cum este eucaliptul. Şi atunci am ales să folosim flori, le punem mai aerisite să putem să păstrăm bugetul limitat al clientului”, a declarat Andreea Stoica, designer florar, pentru Observatornews.

În acest an, un singur fir de lalea a fost vândut de 8 martie lângă stațiile de metrou din Capitală cu 2,5 lei, cu 1 leu mai mult față de anul precedent.

Cu toate acestea, lalelele samsarilor au fost la mare căutare de Ziua Femeii deoarece au fost mult mai ieftine față de cele vândute în supermarketuri sau florării.

Citește și Cât costă un buchet de flori pentru 8 martie. Prețurile au explodat față de anul 2023

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult