- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât câștigă cel mai bine plătit lider sindical din România. Adună din șase locuri un venit aproape de cel al lui Mugur Isărescu

18 Jul, 16:02 • Russo George
Leonard Bărăscu a reușit să fie liderul sindical cu cele mai mari venituri din România, cu un venit de 16.000 de euro lunar, fiind la concurență cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a fost remunerat pentru această funcție cu circa 17.000 de euro, și cu președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, care a avut tot un venit lunar de 16.000 de euro.
Cât câștigă cel mai bine plătit lider sindical din România. Adună din șase locuri un venit aproape de cel al lui Mugur Isărescu

Leonard Bărăscu este o persoană aproape necunoscută opiniei publice, deși conduce una dintre cele mai mari confederații sindicale din România, este vorba despre CNSLR-Frăția, dar și Federația Sindicală Sanitas, organizație care reunește circa 20.000 de salariați  din sistemul de asistență socială.

Potrivit declarației sale de avere, anul trecut el a încasat 201.076 de lei de la această organizație sindicală, unde este președinte. Ceva mai mult, 212.007 lei, a primit însă de la Federația Sindicală Sanitas, unde este tot președinte, potrivit unei investigații publicate de Jurnalul.

Cel mai mare venit, de 275.399 lei, i l-a asigurat funcția de președinte al Consiliului de Administrație al societății de turism SIND Tour Trading SRL, care aparține sindicatelor. De asemenea, tot din zona de turism el a mai încasat 87.550 de lei, de la societatea EDU SIND Tour, unde a fost administrator.

El a mai primit 74.800 de lei de la Fundația Institutul de Educație și Științe Sindicale, un pui al CNSLR-Frăția unde a fost tot președinte. De remarcat că cele două societăți de turism și fundația au sediul la aceeași adresă din București unde are sediul și CNSLR-Frăția.

Citește și: Suma „colosală” pe care o plătește un deputat pentru meniul de prânz. Li se pare mult 24 lei și vor să scadă la 20 lei, felul 1 și 2

Cel mai mic venit trecut în declarația de avere este de la un IFN – CAR Sanitar -, unde a fost tot președinte, calitate remunerată cu 6.435 de lei. În total, organizațiile sindicale și activitățile asociate acestora i-au asigurat lui Leonard Bărăscu venituri de 814.772 de lei, echivalentul a circa 164.000 de euro, adică 13.600 de euro lunar.

Fundația Educație și Științe Sindicale a avut anul trecut venituri de 2,64 de milioane de lei și cheltuieli de 2,63 de milioane de lei, având doar trei angajați, potrivit site-ului totalfirme.ro.

Bărăscu deține două terenuri și o vilă de 392 de metri pătrați în București. De asemenea, mai are trei apartamente, două la Costinești și unul Predeal. Ultima achiziție imobiliară datează chiar din 2022, când a cumpărat un apartament în stațiunea Costinești.

Citește și: Cum vrea Guvernul să acopere deficitul bugetar: scumpiri la alcool, tutun și carburanți, creșterea TVA și sistarea unor facilități fiscale