- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Suma „colosală” pe care o plătește un deputat pentru meniul de prânz. Li se pare mult 24 lei și vor să scadă la 20 lei, felul 1 și 2

18 Jul, 15:56 • Constantin Cristina
Un deputat este dispus să plătească pentru un meniu de prânz maxim 24 de lei. Camera Deputaților încearcă încă o dată să concesioneze servirea mesei în regim de cantină.
Suma „colosală” pe care o plătește un deputat pentru meniul de prânz. Li se pare mult 24 lei și vor să scadă la 20 lei, felul 1 și 2

Un meniu de prânz pentru politicieni este de 24 de lei, care include și felul 1 și felul 2 și desert. Camera Deputaților a scos la licitație în SICAP un contract cu o valoare maximală de 21 milioane lei pentru servicii de concesiune pe doi ani a cantinei și bufetelor din incintă, cu posibilitatea extinderii pe încă un an, potrivit economedia.ro.

Citește și: ADIO facturi plafonate la energie! Scenariul avansat de ministrul Energiei. Până când vor mai beneficia românii de subvenții

Suma „colosală” pe care o plătește un deputat pentru meniul de prânz. Li se pare mult 24 lei și vor să scadă la 20 lei, felul 1 și 2

Contractul poate extinde serviciile pe încă un an, iar redevența se va plăti lunar. Deputații au mai încercat cu acest contract în luna aprilie, însă nu s-a prezentat niciun ofertant. Acum, aceștia încearcă din nou, dar cer de această dată prețul maxim pentru o masă de 20 de lei cu TVA, felul 1 și felul 2. Mai mult, aceștia mai solicită și: concesionarul să dea drumul la cantină în cel mult 60 de zile, dar nu mai târziu de 1 noiembrie.

„Camera Deputaților va concesiona serviciile de alimentație publică în cadrul „Salonului Brâncovenesc” și a unor bufete, cu scopul de a asigura pregătirea și servirea hranei pentru deputați, personalul din serviciile Camerei Deputaților, ziariști acreditați la Camera Deputaților și pentru alți participanți la lucrările în plen și în comisii ale Camerei Deputaților, precum și pentru acțiunile de protocol ale acesteia.

Activitatea se va desfășura la Restaurantul „Salon Brâncovenesc” (nivel S1) și la nivelul bufetelor situate la nivel 1M, 2 și 3 și presupune servicii de pregătire și servire a mesei pentru salariați și alte categorii de persoane din Palatul Parlamentului (mic dejun, dejun, cină festivă, mese oficiale, dineuri, cocktail-uri, etc.), iar ocazional pot fi solicitate servicii de catering la evenimentele desfășurate în spațiile aparținând Camerei Deputaților (seminarii, simpozioane, reuniuni, conferințe, etc.)”, este descrierea achiziției.

De asemenea, spațiile vizate unde se va lua masa de prânz sunt restaurantul „Salon Brâncovenesc” la nivelul S1, 1 bufet la nivelul 1M, 1 bufet la nivelul 2 şi 1 bufet la nivelul 3 din Camera Deputaţilor.

meniu pentru deputat
meniu pentru deputat

Concesionarul va trebui să asigure servirea mesei luni-joi, între intervalul 11.00 – 16.00 și vineri, între 11.00 – 14.00 pentru un grup țintă de circa 2.000 de persoane, angajați din Camera Deputaților sau vizitatori și să poată extinde, la cerere, acest program, în caz că există solicitări pentru simpozioane, cocktailuri, alte evenimente de acest tip. Pentru cele trei bufete, să pregătească zilnic și să prezinte listele cu prețurile și gramajele pentru băuturi, sendvișuri, cafea, ceai.

Iată cum se prezintă meniul deputaților

„1) două variante de meniuri economice (cu maxim două repetări pe săptămână), la prețul de maxim 20 lei cu TVA/meniu care vor cuprinde fel principal + garnitură;

2) două variante de meniu office compuse din două feluri de mâncare (felul 1 + felul 2) + desert, la un preț maxim de 24 lei cu TVA/meniu:

a) felul 1 (min. 350 ml): supe, ciorbe, borșuri, aperitive calde și altele asemenea;
b) felul 2: fripturi/șnițele (min. 120 gr.), mâncăruri scăzute (min. 150 gr.) împreună cu garnituri (min. 200 gr.) și salate (min. 120 gr.) și altele asemenea + chiflă/pâine (min. 30 gr.);
c) desert (min. 100 gr.): fruct, prăjitură, înghețată, etc.

3) un meniu vegetarian/vegan;

4) un meniu diversificat care să includă și alte feluri de mâncare și desert, altele decât cele din meniurile prezentate mai sus”.

Ofertele în cadrul licitației se vor desface în 22 august. departajarea lor se face în funcție de cea mai mare redevență lunară pe care operatorul interesat să opereze cantinele și bufetele o întorc Camerei și de investiția cea mai ridicată pe care operatorul o va face la fața locului, minim 124.000 de euro.

Alte articole: Vot final! A fost interzis cumulul pensie-salariu! Camera Deputaților a aprobat legea și a anunțat singurele excepții