- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă bancnota de 500.000 de lei cu chipul lui Aurel Vlaicu. Suma uriașă de bani pe care o poți obține

06 May, 23:59 • Claudia Simion
Mai știți bancnota de 500.000 de lei cu chipul lui Aurel Vlaicu? A fost emisă octombrie 2000, iar după câțiva ani s-a decis să fie retrasă. Acum, după 23 de ani, se vinde cu o sumă fabuloasă.
Cât costă bancnota de 500.000 de lei cu chipul lui Aurel Vlaicu. Suma uriașă de bani pe care o poți obține

Mai știți bancnota de 500.000 de lei cu chipul lui Aurel Vlaicu? A fost în circulație până în octombrie 2000, când s-a decis să fie retrasă. Acum, după 23 de ani, se vinde cu o sumă fabuloasă.

Bancnota de 500.000 de lei care ilustra chipul lui Aurel Vlaicu pe avers a fost emisă în urmă cu mulți ani, însă ulterior a fost retrasă în circulație. Mulți români au păstrat-o și încă o mai au acasă, chiar dacă nu o mai pot folosi.

Citește și Cât te costă să îți cumperi un molar de mamaut fosilizat. Unde va avea loc licitația de unde îți poți achiziționa această piesă unică

Cu cât se vinde pe internet bancnota de 500.000 de lei cu chipul lui Aurel Vlaicu

Sunt numeroși colecționari de bancnote interesați să cumpere această bancnotă și, de asemenea, mulți care o dețin și vor să o vândă. În momentul de față, pe Olx, un utilizator o vinde cu 1000 de lei, potrivit anunțului său postat în urmă cu câteva zile.

Bancnota vândută pe platforma de anunțuri este într-o stare foarte bună.

„Vând o bancnotă în valoare de 500.000 de lei din anul 2000, în stare foarte bună. Se vinde cu 1000 de lei”, se arată în anunț.

Bancnota cu chipul lui Aurel Vlaicu a fost retrasă din circulație atunci când au apărut banii noi. Pe spatele ei apare un element floral (floarea de colț – albumița), dar și o elice de avion stilizată. În partea de sus este stema României, dar și denumirea, medalionul și sigla băncii care a emis-o, Banca Națională a României. Acolo apare și valoarea nominală în litere și cifre, dar și semnăturile casierului central, guvernatorului și anul emisiunii.

Citește și Care este taxa pentru pașaportul simplu în 2023. De câte tipuri este și cum poate fi achitată taxa

Există un detaliu interesant în zona elementelor de siguranța. În momentul în care bancnota e luminată din partea opusă elementele rozei vânturilor (avers) se suprapun peste cele imprimate pe revers și se formează imaginea completă.

Tags: