- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât te costă să îți cumperi un molar de mamaut fosilizat. Unde va avea loc licitația de unde îți poți achiziționa această piesă unică

29 Apr, 14:02 • Cornel Ghimeșan
Joi la Casa de Licitație A10 by Artmark va avea loc licitația numită „The collector’s Room”. În cadrul acestei licitații vor mai fi licitate și alte piese extrem de valoroase, care provin din colecții perstigioase.
Cât te costă să îți cumperi un molar de mamaut fosilizat. Unde va avea loc licitația de unde îți poți achiziționa această piesă unică

Joi la Casa de Licitație A10 by Artmark va avea loc licitația numită „The collector’s Room”. De aceasta dată „vedeta” este o piesă cu totul atipică. Este vorba despre un molar de mamut fosilizat, care are o vechime de 100.000 de ani. Piesa este certificată de către Institutul Geologic al României care și-a oferit expertiza. Prețul acestuia de pornire este de 400 de euro. Astfel de piese rare se găsesc, în general, în mari muzee și în colecțiile persoanelor pasionate de istorie naturală, iar apariţia exemplarului paleontologic din licitaţie reprezintă o premieră pentru România.

Citește și: Fenomen unic. Aurora Boreală poate fi văzută în această seară și din România! Iată unde va apărea minunea naturii care până azi putea fi văzută doar în proximitatea zonelor polare

În cadrul acestei licitații vor mai fi licitate și alte piese extrem de valoroase, care provin din colecții perstigioase, precum colecția familiei Theodor Aman, colecţia Moise Weinberg, dar şi colecţia familiei Arthur Verona, scrie news.ro.

Ce piese vor mai fi în cadrul licitației

De exemplu, din colecția familiei Theodor Aman provine setul compus din patru rame pentru fotografii în stil Art Deco, care sunt decorate cu intarsii din bronz argintat, care pleacă de la un preț de 200 de euro. De asemenea, serviciul pentru aperitive din porţelan Haas & Czjzek, format din platou şi şase platouri pentru servit, decorat cu mure, va fi și el scos la licitație. Această piesă a fost realizată într-un atelier cehoslovac și are prețul de pornire de 200 de euro.

O tabacheră din aur, decorată central cu vlazon, cu buton diamanc, care face parte din colecția istorică a pictorului Arthur Verona, va avea prețul de plecare de 3.700 de euro. Din aceeași colecție, va fi licitat și un flacon din sticlă pentru parfum, cu montură de aur, decorat cu perle și ametiste. Această piesă are prețul de plecare de 1.200 de lei.

Obiectele unice din cadrul licitaţiei sunt completate de piese cu rol utilitar. Un exemplu este eleganta garnitură pentru şemineu din bronz dore, formată din ceas şi pereche de sfeşnice, cu mecanism Hippolyte Azur, care are preţul de pornire de 2.500 de euro. Integrate perfect în spaţiile contemporane ori să completeze o colecţie de artă sunt şi operele de artă semnate de celebrul pictor Karl Kaufmann: „Vedută napoletană” (preţ de pornire 800 de euro); „Canal din Amsterdan” (preţ de pornire 800 de euro); „Port din Napoli, cu Vezuviul pe fundal” (preţ de pornire 800 de euro); „Căsuţa de la poalele munţilor Alpi” (preţ de pornire 1000 de euro).

Piesele din cadrul licitaţiei „The collector’s Room” sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă, unde pot fi identificate piese rare de design de interior, care pot fi utilizate în amenajarea spaţiilor interioare contemporane, şi pot fi admirate până joi, în regim gratuit, în intervalul orar 10.00-20.00. Până atunci, pasionaţii pieselor de colecţie pot plasa oferte scrise la sediul Casei de Licitaţii A10 by Artmark pe str. C.A. Rosetti, nr. 5, sau online pe artmark.ro.

Alte articole: Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Germania. Urmează ample greve pe două mari aeroporturi

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult