- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă o zi de schi în Sinaia în 2024. Prețurile au crescut considerabil, puțini români își mai permit

12 Jan, 20:09 • Bocioacă Bianca
Iubitorii de schi trebuie să știe că prețurile au crescut considerabil la începutul acestui an. Iată cât costă o zi de schi în Sinaia în 2024.
Cât costă o zi de schi în Sinaia în 2024. Prețurile au crescut considerabil, puțini români își mai permit

Sezonul de iarnă este în plină desfășurare, iar iubitorii sporturilor de iarnă din România au acum oportunitatea de a-și petrece timpul liber pe pârtiile din țară. Însă, din cauza prețurilor mari, nu multă lume își mai permite să meargă la schi. Cât costă o zi pe pârtie.

Deschiderea mai multor pârtii de mare altitudine în țară a adus în prim-plan costurile în creștere asociate cu sporturile de iarnă, ridicând întrebări despre accesibilitatea acestora pentru români. De exemplu, în Sinaia, unde doar 4 din cele 25 de pârtii sunt în prezent deschise, costurile pentru o zi de schi au atins niveluri care nu sunt accesibile pentru toți.

Citește și: Cât de costisitoare esta Casa Poporului. Factura de curent plătită către Hidroelectrica este ireal de mare

Potrivit tarifelor actuale din 2024, o zi de schi pe pârtiile din Sinaia costă 210 lei în timpul săptămânii și 230 de lei în weekend. Prețurile acestea reprezintă o barieră financiară semnificativă pentru un număr mare de români, având în vedere veniturile medii la nivel național.

Sporturile de iarnă devin din ce în ce mai mult un lux pe care anumite segmente ale populației nu și le pot permite. Tendința de creștere nu este unică pentur Sinaia, ci se reflectă în mai multe stațiuni de schi din țară, punând presiune pe bugetele românilor.

Cine beneficiază de reduceri pe pârtiile de schi

În 2024, în Sinaia și alte stațiuni, copiii și seniorii beneficiază de tarife reduse. Copiii cu vârste între 4 și 14 ani trebuie să plătească între 135 și 150 de lei pentru a petrece o zi pe pârtie. Chiar dacă aceste prețuri sunt mici comparativ cu tarifele pentru adulți, ele pot fi încă restrictive pentru bugetele multor familii românești.

Seniorii cu vârsta de peste 65 de ani pot beneficia de tarif redus, cu condiția prezentării unui act de identitate la achiziționarea biletului.

Stațiunile de schi oferă reduceri și pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani, cu condiția unui document care să ateste vârsta. Copiii sub 5 ani pot schia și gratuit, dar numai dacă sunt însoțiți de un adult plătitor și cu dovada vârstei.

Tarifele speciale sunt menite să faciliteze accesul la sporturile de iarnă pentru segmente mai largi ale populației. Cu toate astea, există îngrijorări că, chiar și cu aceste reduceri, costurile rămân prea mari pentru multe familii, ceea ce ar putea limita accesul la aceste activități recreative.

Citește și: Generația Z, greu acceptată de manageri. Nu știu să trimită un mail, se îmbracă nepotrivit și vin la interviuri însoțiți de părinți

Tarif părtii România

La Cavnic, una dintre destinațiile cele mai accesibile, un adult plătește 150 de lei pentru o zi de schi până la ora 17.00. Tariful pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani este de 110 lei, o opțiune mai avantajoasă pentru familiile cu copii.

În Sinaia, costurile sunt mai ridicate, însă, stațiunea oferă o poitică de gratuitate pentru copiii de până la 4 ani, inclusiv care au o înălțime de maximum 110 cm.

La Poiana Brașov, o altă destinație de top pentru iubitorii sporturilor de iarnă, un adul plătește 200 de eli pentru o zi de schi. Copiii cu vârsta între 6 și 12 ani beneficiază de un preț redus de 120 de lei, ceea ce reflectă eforturile de a face sporturile de iarnă mai accesibile pentru tineri, scrie playtech.ro.